Το μελομακάρονο “νικάει” τον κουραμπιέ σε πωλήσεις

Μελομακάρονο εναντίον κουραμπιέ …σημειώσατε άσο. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από τις μέχρι τώρα πωλήσεις ενώ η μάχη ανάμεσα στα δύο παραδοσιακά γλυκά θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και ιδιαίτερα όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων.

 

 Βέβαια και τα σιροπιαστά γλυκά είναι πρωταγωνιστές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ενώ όλοι περιμένουν για τη συνέχεια τη …βασίλισσα βασιλόπιτα.

 

Οι τιμές τόσο των γλυκών, όσο και της βασιλόπιτας, που θα ακολουθήσει, κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια. Η τιμή κιλού για τα μελομακάρονα ξεκινά από τα 10 ευρώ και φτάνει έως τα 13 ευρώ, ανάλογα με το εάν έχει σοκολάτα ή όχι, ενώ οι κουραμπιέδες πωλούνται από 11 έως 14 ευρώ διότι ορισμένοι “ξεφεύγουν” από την κλασική γεύση. 

Πέρα από τα γλυκά που θα “κυριαρχήσουν” στα γιορτινά τραπέζια τις ημέρες των Χριστουγέννων, έχουν ήδη ξεκινήσει στους φούρνους οι προετοιμασίες και για τις βασιλόπιτες.

 

Οι αρτοποιοί αισιοδοξούν πως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων, ωστόσο από το Σωματείο των Αρτοποιών τονίζεται ότι από τις πωλήσεις των τελευταίων ημερών «δύσκολα θα αλλάξει το συνολικό άθροισμα της χρονιάς».