Το μενού για να «σβήσεις» την κυτταρίτιδα μέχρι το καλοκαίρι

Ακόμα και που έχασες όλα τα κιλά που ήθελες, η κυτταρίτιδα είναι εκεί και “φιλοξενείται” στα πιο δύσκολα σημεία. Συνήθως αυτό το πρόβλημα ξεκινάει να μας απασχολεί όταν η θερμοκρασία πλησιάζει τους 20 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στην Άνοιξη και το Καλοκαίρι περιμένει να μας υποδεχτεί με τις μαγευτικές παραλίες και το μπικίνι πρωταγωνιστή.

 

Όχι αγαπητή μου αναγνώστρια, το Καλοκαίρι δεν θα σε βρει με αυτά τα ενοχλητικά λακουβάκια στους μηρούς, στους γλουτούς, τα μπρατσάκια και την κοιλιά, μιας και προς τα κάτω η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μαίρη – Τζο Χριστοπούλου, έχει μια δίαιτα για εσένα που φωνάζεις “SOS”, δηλαδή για σένα που θέλεις να διώξεις την κυτταρίτιδα μέχρι το καλοκαίρι.

 

 

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι για την εμφάνιση αυτής της ενοχλητικής όψης φλοιού πορτοκαλιού, πέρα από την διατροφή σου, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως η φυλή, η κληρονομικότητα, το ορμονικό σου σύστημα, η κατανομή του υποδόριου λίπους, καθώς και η κατάσταση του λεμφικού και του κυκλοφορικού σου συστήματος. Είναι ξεκάθαρα ο πιο επίμονος εχθρός που τις περισσότερες φορές δεν γίνεται να εξαφανιστεί εντελώς, αλλά μπορεί να μειωθεί κατά πολύ

 

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

 

.tlife.gr