Μια εικόνα - γροθιά στο στομάχι από το Λουτράκι

Ο φωτογραφικός φακός του loutraki365.gr, απαθανάτισε την παραπάνω εικόνα ενός άστεγου που, σύμφωνα με πληροφορίες περιοίκων, εδώ και τρεις – τέσσερις μέρες κοιμάται στα παγκάκια του παραλιακού πεζόδρομου του Λουτρακίου...

 

Πόσοι άνθρωποι μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο ενοίκιο τους έχουν βγει στο δρόμο, πόσοι λόγω οφειλών στην Τράπεζα έχουν χάσει τα σπίτια τους, πόσες οικογένειες βρίσκονται χωρίς ρεύμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Οι ανάγκες συνεχώς μεγαλώνουν και οι εικόνες αυτές θυμίζουν σκοτεινές εποχές πολέμου.

 

Πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να ζήσει έτσι και για πόσο; Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας;

 

Το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια ουσιαστική λύση προκειμένου να ανακτήσουν αυτοί οι άνθρωποι την ποδοπατημένη τους αξιοπρέπεια, καθώς πολλοί καταστηματάρχες ευαισθητοποιούνται και βοηθούν όσο μπορούν αυτούς τους ανθρώπους, προσφέροντάς τους ένα πιάτο φαγητό.

 

Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι φορείς να βρουν μια στέγη γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Ας τους βοηθήσουν να επιβιώσουν και ας μην τους αφήσουν να πεθάνουν από την πείνα και το κρύο (ιδιαίτερα τις μέρες που ο καιρός είναι βροχερός και αναγκάζονται να μένουν στη βροχή).

 

Είναι κρίμα!