Μια νύχτα στην Πινακοθήκη Κορίνθου

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων (16 Μαίου) και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαίου), η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου διοργάνωσε μια βραδιά «sleepover» για τα μικρά παιδιά της χορωδίας του Κ.Ε.Π.Α.Π δήμου Κορινθίων.

 

 

Παιχνίδια, αστεία και πειράγματα. Τελικά τα Μουσεία δεν είναι βαρετά!

 

Η έφορος της Πινακοθήκης Κορίνθου δήλωσε:

 

«Είναι η απάντηση που δίνουμε σε όσους πιστεύουν ότι οι πινακοθήκες, τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες … είναι «απολιθωμένα» και αφιλόξενα ιδρύματα, «αποθήκες», στάσιμα, «χωρίς ζωή» κτίρια και πολλά άλλα… Τελικά όλα είναι θέμα προοπτικής. Εμείς στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου μέσα από τις δράσεις μας αποδεικνύουμε το αντίθετο».

 

 

Από δεξιά: Η έφορος της Πινακοθήκης Τόνια Τζαναβάρα, η εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ζέτα Σουκαρά και η Μαέστρος της χορωδίας Φάλια Παπαγιαννοπούλου δίνουν «ψυχή» στα πολιτιστικά του τόπου μας

 

 

Τα μικρά παιδιά της χορωδίας έζησαν μια καταπληκτική εμπειρία διανυκτερεύοντας στο χώρο της Πινακοθήκης. Άκουσαν με προσοχή τις ιστορίες που τους διηγήθηκε η αφηγήτρια Ακριβή Καλδίρη , έπαιξαν παιχνίδια, δείπνησαν ανάμεσα σε πίνακες σπουδαίων ζωγράφων, χόρεψαν και τραγούδησαν για την Ανακύκλωση που είναι και το φετινό θέμα της παιδικής χορωδίας και κάποια στιγμή… αποκοιμήθηκαν στους υπνόσακους τους. Το πρωί σηκώθηκαν με κέφι και αφού έκαναν την πρωινή γυμναστική τους, απόλαυσαν ένα νόστιμο – δυναμωτικό πρωινό και έφυγαν με την υπόσχεση ότι θα το επαναλάβουν σύντομα.

 

 

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου «ζωντανεύει» τα βράδια

 

 

Η έφορος της Πινακοθήκης Τόνια Τζαναβάρα, η εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ζέτα Σουκαρά και η Μαέστρος της χορωδίας Φάλια Παπαγιαννοπούλου είναι οι τρεις κυρίες που εμπνεύστηκαν και επιμελήθηκαν τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης αλλά και με πολύ αγάπη και μεράκι φρόντισαν για την άψογη εκτέλεση της…

 

 

Η Ακριβή Καλδίρη ταξίδεψε τα παιδιά στον κόσμο των παραμυθιών της!

 

Πηγή: sfedona.gr