Μητσοτάκης: Προσλήψεις 2.858 μόνιμων υπαλλήλων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ως πυλώνα του κοινωνικού κράτους -και μάλιστα, από τους πιο αποτελεσματικούς και ευέλικτους- χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κατά τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του προγράμματος στον Δήμο Καλαμπάκας, προχωρώντας σε δεσμεύσεις για χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων και τη διασφάλιση των συμβασιούχων του θεσμού.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στα Μετέωρα, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αποτελεί αποδεδειγμένα έναν πολύτιμο θεσμό. Και αυτό, όπως σημείωσε, όχι μόνο γιατί μεταφέρει τη φροντίδα της Πολιτείας στον τόπο όπου ζουν πολλοί ευπαθείς συμπολίτες μας, αλλά και γιατί διαθέτει κι ένα πρόσθετο προσόν: «τη ζεστασιά της προσωπικής επαφής. Γι’ αυτό και η “Βοήθεια στο Σπίτι” αποτελεί προτεραιότητά μας».

«Προσλαμβάνονται 2.858 μόνιμοι υπάλληλοι τους πρώτους μήνες του 2020»

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους εργαζομένους του προγράμματος ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει επεξεργαστεί όλα τα αιτήματα που κατέθεσαν οι δήμοι και πλέον οι προτάσεις τους βρίσκονται στο ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τον θεσμό, κατά τους πρώτους μήνες του 2020 θα προσληφθούν 2.858 μόνιμοι υπάλληλοι. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι εξασφαλίζονται και όσοι απασχολούνται ήδη στο πρόγραμμα καθώς οι υπάρχουσες συμβάσεις παρατάθηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Για την περίπτωση του Δήμου Μετεώρων, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως αυτή αποτυπώνει ανάγλυφα τη σημασία και το έργο που επιτελεί ο θεσμός. «Οι 20 εργαζόμενοι στον Δήμο Μετεώρων παρέχουν βοήθεια σε 500 ηλικιωμένους δημότες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Φροντίζουν τους ίδιους, ανακουφίζουν και τις οικογένειές τους. Και κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα συνανθρώπων μας. Όχι μόνο βελτιώνοντας την υγεία τους. Αλλά και αποτρέποντας την απομόνωση ή την ιδρυματοποίησή τους», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Εξασφάλιση των εργαζόμενων του Προγράμματος

 

«Με την καλή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας, μπορούμε να κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στους εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμπάκας. «Θέλω να ξέρετε πόσο σημαντικό θεωρώ το έργο το οποίο επιτελείτε, πόσο πιστεύω στο πρόγραμμα αυτό και γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε προχωρήσει και έχουμε δρομολογήσει διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει εδώ και κάποιο διάστημα για τη μονιμοποίηση ενός σημαντικού αριθμού των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και βέβαια την παράταση των συμβάσεων, σε πρώτη φάση όλων των υπολοίπων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

 

protothema.gr