Μουντομπάσκετ 2019: Πρεμιέρα για την Εθνική Ελλάδας

Ξεκινάει σήμερα το «ταξίδι» της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

 

Το πρώτο της παιχνίδι η Εθνική θα το παίξει απέναντι στο Μαυροβούνιο για τον 6ο όμιλο, μία ημέρα μετά το εναρκτήριο τζάμπολ της διοργάνωσης. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ Sports στις 15:00. 

 

Η εθνική αισθάνεται λίγο σαν τις ΗΠΑ στην Κίνα! Είναι η ομάδα που στις τάξεις της έχει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, oι ικανότητες του οποίου δεν χρειάζονται, άλλωστε, ανάλυση.

 

Η παρουσία του στην τελική φάση αυξάνει αδιαμφισβήτητα τις πιθανότητες της εθνικής για επιστροφή στο βάθρο: Για πρώτη φορά από το 2006 σε Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν η εθνική κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, και για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια από το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, το 2009, όταν η Ελλάδα κατέκτησε το τελευταίο της μετάλλιο!

 

Ο MVP του NBA μπορεί να είναι ο σταρ, αλλά δεν είναι μόνος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της «επίσημης αγαπημένης», Θανάσης Σκουρτόπουλος, συνδυάζει εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις, μπασκετικό DNA και IQ, αθλητικότητα, τεχνική κατάρτηση και νεανική παρόρμηση.

 

Δεν είναι τυχαίο πως η εθνική ανδρών της Ελλάδας ήταν η πρώτη χώρα που πήρε την πρόκριση για την τελική φάση στην Κίνα, από όλη την Ευρώπη!

 

Μόλις μία ήττα σε 12 αγώνες γνώρισε η «γαλανόλευκη» στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Την ίδια ώρα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία του... τρομερού «μωρού», Λούκα Ντόντσιτς, δεν εξασφάλισε την πρόκριση και έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Αυτή είναι η 12άδα

 

Την τελική 12άδα με την οποία θα παραταχτεί η «επίσημη αγαπημένη» στα γήπεδα της Κίνας για το ερχόμενο Μουντομπάσκετ, την αποτελούν οι:

 

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κώστας Σλούκας, Ιωάννης Παπαπέτρου, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιάννης Μπουρούσης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ