Μπουλντόζες γκρέμισαν αυθαίρετο στην Ψαρού της Μυκόνου!

Μπήκαν μπουλντόζες στη Ψαρού για τα αυθαίρετα καταστήματα που είχαν χτιστεί πίσω από την διάσημη παραλία, μεταξύ των οποίων ένα ακριβό κοσμηματοπωλείο γνωστής σχεδιάστριας αλλά και ένα παράνομο λουκουματζίδικο που έκοβε αποδείξεις για είδη ιματισμού.

 

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί ποτέ στη Μύκονο αφορούσε σε αυθαίρετα καταστήματα πίσω από την παραλία της Ψαρού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται κι ένα λουκουματζίδικο μέσα στο οποίο είχε συλληφθεί πέρυσι από τις αστυνομικές Αρχές του νησιού «για παράνομη εργασία» γιος μεγαλοεπιχειρηματία που δεν ζει πια.

Το υπέρογκο πρόστιμο καταλογίστηκε από την υπηρεσία Δόμησης Μυκόνου για κατασκευές ( υπέργεια κτίρια, πέργκολα, ημιυπαίθριοι χώροι, κοντέινερ) σε φερόμενη ιδιοκτησία του Εμμανουήλ Αγγελετάκη πίσω από την παραλία της Ψαρού, όπου παράνομα είχαν χτιστεί εμπορικά μαγαζιά.

Τα μαγαζιά είχαν μισθωθεί από μέλη της οικογένειας Βλαχάκη και στο λουκουματζίδικο, όπως είχαμε αποκαλύψει σε παλαιότερο ρεπορτάζ, δούλευε ο γιος παντοδύναμου επιχειρηματία που δεν βρίσκεται εν ζωή.

Σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας Μυκόνου, ο νεαρός εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος σε επιχείρηση πρόχειρων γευμάτων (λουκουμάδες) χωρίς να έχει πιστοποιητικό υγείας και άδεια εργασίας, ενώ και το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας.

Μάλιστα το μαγαζί ενώ φαινόταν να πουλάει λουκουμάδες και άλλες λιχουδιές, οι αποδείξεις που έκοβε αναφέρονταν σε είδη ιματισμού, γεγονός που ερευνάται από τις φορολογικές αρχές μεταξύ πολλών άλλων ευρημάτων που είχαν εντοπιστεί.

 

Μάλιστα δίπλα στο λουκουματζίδικο είχε ανοίξει κατάστημα ένδυσης, στο οποίο ήταν υπεύθυνη η σύντροφος του γιου του εκλιπόντα επιχειρηματία, Ελένη Βλαχάκη, ενώ παραδίπλα ήταν το γνωστό κοσμηματοπωλείο Ozar που άνηκε στην ετεροθαλή αδελφή της Ελένης Βλαχάκη, την Όλγα Ζαφειροπούλου, μια νέα και δυναμική επιχειρηματίας που διαπρέπει με τις δημιουργίες της σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για τη κόρη που απέκτησε η Άννα Καλλικούνη Βλαχάκη από τον γάμο της με τον Βασίλη Ζαφειρόπουλο, πρώην στέλεχος της εταιρίας Κωτσόβολος.

Η εταιρεία Οzar ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στο Dubai το 2014 και ο σχεδιασμός χρυσών δημιουργιών με πρωτοποριακές τεχνικές έκανε τη διαφορά στην αγορά διότι η σχεδιάστρια συνδύασε το ελληνικό στοιχείο με πρωτοποριακές χειροποίητες τεχνικές, πρωτοφανείς παγκοσμίως.

Σήμερα απασχολεί συνολικά 10 τεχνίτες κοσμημάτων παγκοσμίως, στο Dubai, την Αθηνά, το Λονδίνο και την Ιταλία και μέχρι χθες διατηρούσε και το κατάστημα στη Μύκονο.

Όμως, όπως διαπιστώθηκε από τις πολεοδομικές αρχές του νησιού, τόσο στο κοσμηματοπωλείο, όσο στο κατάστημα με τα είδη ένδυσης και στο λουκουματζίδικο, καθώς και στα υπόλοιπα κτίσματα που τα πλαισιώνουν, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των τοπικών πολεοδομικών αρχών, είχαν εντοπιστεί σοβαρότατες πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Δεν είναι υπερβολή ότι στο μικρό αυτό συγκρότημα καταστημάτων, βάσει της έκθεσης αυτοψίας αυθαιρέτων κατασκευών, έχει υπολογιστεί ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν "πέσει" στο νησί, ύψους 437.268 ευρώ!

Το πρόστιμο βαραίνει τον ιδιοκτήτη των ακινήτων, Μανώλη Αγγελετάκη, ο οποίος στράφηκε δικαστικά εναντίον των εκμισθωτών του, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής σκαπτικά μηχανικά έκαναν την εμφάνιση τους στη Ψαρού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης των αυθαιρέτων έδωσε εντολή να γκρεμιστούν όλα τα παράνομα κτίσματα προκειμένου να αποφευχθεί το εξίσου τσουχτερό πρόστιμο διατήρησης τους, που ανέρχεται στις 72.878 ευρώ για κάθε έτος διατήρησης των παράνομων κτισμάτων από την ανέγερσης τους.

 

 

Πηγή: protothema.gr