Νέα κακοκαιρία προ των πυλών

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει από το μεσημέρι τη χώρα και θα διαρκέσει έως το πρωί της Τρίτης, ενώ θα φέρει βροχές και καταιγίδες που θα είναι ισχυρές κατά τόπους.

 

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται από το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και θα συνεχίσουν από το απόγευμα στα νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Μακεδονίας.

 

Το βράδυ της Κυριακής και έως το μεσημέρι της Δευτέρας τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν την Κρήτη, την Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

 

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο της χώρας από το πρωί της Δευτέρας και από το βράδυ έως το μεσημέρι της Τρίτης θα περιορισθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Τη Δευτέρα τα φαινόμενα στα δυτικά και στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

 

Στην Αττική εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα από τα μεσάνυχτα έως το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ στον νομό Θεσσαλονίκης η ένταση των φαινομένων θα είναι σημαντική το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις, τη Δευτέρα όμως στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς. Η έντασή τους θα φτάνει τα 6 έως 7 μποφόρ την Κυριακή, τα 7 έως 8 τη Δευτέρα και δεν θα ξεπερνά τα 4 με 5 μποφόρ την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ