Νέος οδικός άξονας θα συνδέει Αρχαία Νεμέα, Μυκήνες και Επίδαυρο!

Ενα σημαντικό έργο το οποίο θα ενισχύσει την τουριστική προοπτική της Αργολίδας δρομολογείται από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο, με τις ευλογίες του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Πρόκειται για τον οδικό άξονα που θα συνδέει τις Μυκήνες με το θέατρο της Επιδαύρου και θα ενοποιεί ουσιαστικά δύο από τα πιο σημαντικά μνημεία όχι μόνο της Αργολίδας αλλά και της Ελλάδας. Ο σύγχρονος αυτός οδικός άξονας θα διατρέχει την καρδιά του νομού και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη και συνολικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

 

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι πως απαρχή του άξονα αυτού θα είναι ο κόμβος της Αρχαίας Νεμέας δημιουργώντας έτσι συνθήκες ανάδειξης και των αρχαιολογικών μνημείων της Νεμέας και εν τέλει την εικόνα της ενοποίησης των τριών μεγάλων αρχαιολογικών μνημείων.

 

 

Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η ανάπτυξη των πολιτιστικών πόρων όχι μόνο του νομού, αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου συνδέοντας τις περιοχές του νομού Αργολίδας με το Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο (Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα).

 

 

Η πρόταση για χρηματοδότηση του έργου που αφορά τον οδικό άξονα «Κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Μυκήνες –Αγία Ελεούσα – Θέατρο Επιδαύρου» στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος, παίρνει το δρόμο της.

 

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της Πελοπόννησος ΑΕ, για την πράξη «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση μελετών από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Μυκήνες – Αγία Ελεούσα – Θέατρο Επιδαύρου».

 

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 851.692,76 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
 

 

anagnostis.org

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ