O Εμιλιάνο Σάλα και ο πιλότος του είχαν εκτεθεί σε μονοξείδιο του άνθρακα!

Η αποκάλυψη του Συνδέσμου Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων που φέρνει στη δημοσιότητα το Skysports ρίχνει φως στο αεροπορικό δυστύχημα του Αργεντινούποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα και του πιλότου Ντέιβιντ Ιμπότσον. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνα οι δύο άνδρες εκτέθηκαν σε επιβλαβή επίπεδα μονοξειδίουτου άνθρακα στην καμπίνα του αεροσκάφους, που στη συνέχεια του ταξιδιού του συνετρίβη στην Μάγχη, τον περασμένο Ιανουάριο

 

 

Οι δοκιμές στο σώμα του ποδοσφαιριστή αναφέρουν ότι το επιβλαβές αέριο μπορούσε να προκαλέσει καρδιακή προσβολή ή απώλεια αισθήσεων, ενώ είναι πιθανό και ο πιλότος να επηρεάστηκε σε κάποιο βαθμό από την έκθεση στο μονοξείδιο του άνθρακα. Το ΑΑΙΒ (Air Accidents Investigation Branch) τόνισε ότι το αέριο μπορεί να «μειώσει ή να εμποδίσει την ικανότητα ενός πιλότου να πετάξει αεροσκάφος ανάλογα με το επίπεδο της έκθεσης».

 

 

Ο Σάλα είχε πάρει μεταγραφή από τη γαλλική Ναντ για την Κάρντιφ Σίτι έναντι 15 εκατομμυρίων λιρών στις 18 Ιανουαρίου. Ο 59χρονος Ιμπότσον ήταν ο μοιραίος κυβερνήτης της πτήσης του ιδιωτικού αεροσκάφους, που θα μετέφερε τον γνωστό ποδοσφαιριστή στο Κάρντιφ για να υπογράψει το συμβόλαιό του. Ο δικηγόρος Ντάνιελ Μαχόβερ, της οικογένειας Σάλα, σχολίασε ότι «τα επικίνδυνα υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα που βρέθηκαν στο σώμα του Εμιλιάνο εγείρουν πολλά ερωτήματα για την οικογένεια. Πώς πέθανε θα καθοριστεί κατά την έρευνα σε εύθετο χρόνο. 

 

 

Η οικογένεια πιστεύει ότι είναι απαραίτητη μια λεπτομερής τεχνική εξέταση του αεροπλάνου. Η οικογένεια και το κοινό πρέπει να γνωρίζουν πώς το μονοξείδιο του άνθρακα ήταν σε θέση να εισέλθουν στην καμπίνα». Για την μελλοντική αεροπορική ασφάλεια όλων πρέπει να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και ήδη ανοίγει μεγάλη συζήτηση στη Βρετανία, ενώ η οικογένεια του Σάλα ζήτησε από το ΑΑΙΒ να διασώσει τα συντρίμμια του αεροσκάφους χωρίς καθυστέρηση».

 

ethnos.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ