Ο Φάνης Σιτές για την μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Α.Ε.

Ανοιχτή επιστολή - πρόσκληση, απέστειλε το πρώην μέλος της Τουριστικής Λουτρακίου, Φάνης Σιτές, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και την πιθανή μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Α.Ε.

 

Διαβάστε την επιστολή του:

 

Με αφορμή το θέμα του έκτακτου Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων,θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου όσον αφορά την μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Α.Ε.

 

Α. Η τοποθέτησή μου είναι ότι το θέμα αυτό,δεν πρέπει να εξαντληθεί μέσα στους 4 τοίχους του Δημαρχείου,αλλά να υπάρξει μια ενημέρωση όλων των πολιτών,των συλλόγων και των φορέων του Δήμου μας.
Γι'αυτόν τον λόγο,προτείνω όπως πραγματοποιηθεί μια ημερίδα ,όπου θα κληθούν οι πάντες (πολιτικοί παράγοντες, επαγγελματικοί φορείς, LTO, Ξένιος Ζεύς, σύλλογος επαγγελματιών ΤΑΧΙ, ξενοδόχοι, εργατικό κέντρο, σύλλογος εργαζομένων ΚΑΖΙΝΟ) και γενικότερα όλοι αυτοί που αποτελούν το πολιτικό,οικονομικό και εργατικό δυναμικό της πόλης μας.

 

Στην ημερίδα αυτή,3 διακεκριμένοι επιστήμονες -όχι από την πόλη μας προτείνω,για να μην δημιουργηθεί οποιαδήποτε εσκεμμένη ή όχι παρεξήγηση,θα αναλύσουν όλες τις πτυχές της υποθέσεως.

 

1) Οικονομολόγος, για να ενημερώσει για το τί συμβαίνει με τα οικονομικά στοιχεία, δηλαδή την ανταλλαγή μετοχών και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία.

 

2) Νομικός, ο οποίος θα έχει ειδικότητα σε Α.Ε.για να αναλύσει ότι αφορά τα νομικά ζητήματα της μετατροπής και

 

3) Εργατολόγος, ο οποίος θα εξηγήσει τι θα συμβεί μετά την μετατροπή, δηλ.θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι και θα επαναπροσληφθούν με νέες συμβάσεις? θα επαναπροσληφθούν όλοι, και με το ίδιο οικονομικό καθεστώς? τί θα γίνει με τους εργαζόμενους της Τουριστικής Α.Ε?

Οι 3 αυτοί ειδικοί θα δεχτούν ερωτήσεις,ο καθένας στον τομέα που τον αφορά, από οποιονδήποτε θελήσει και παράλληλα θα καταθέσουν εγγράφως την νομική τους άποψη στους παρευρισκόμενους.

 

Β. Πριν κάποια χρόνια, όταν ο κ.Παύλου, τότε δήμαρχος, ζήτησε δάνειο λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου αντέδρασε, ισχυριζόμενοι ότι αυτό δεν είναι πολιτικά ορθόν, πριν από εκλογές. Το ίδιο ισχύει και τώρα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι λίγους μήνες πριν τις εκλογές, δεν πρέπει να παρθεί καμμία τέτοιου  είδους απόφαση, η οποία θα δεσμεύσει το Λουτράκι για έτη πολλά. Δεν είμαι ενάντια στην μετατροπή αλλά ούτε και υπέρ αυτής, διότι έχω ελλειπή ενημέρωση,όπως όλοι μας, έχω όμως την αίσθηση ότι γι'αυτό το μεγίστης σημασίας ζήτημα, επιβάλλεται να ζητηθεί η άποψη των πολιτών. Ας καταθέσουν προτάσεις οι υποψήφιοι συνδυασμοί κι ας κρίνουν οι δημότες στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Φαντασθείτε να παρθεί μια απόφαση τώρα, θετική ή αρνητική, και να εκλεγεί κάποιος συνδυασμός αντίθετος στην απόφαση αυτή.

Αμέσως θα προσφύγει στα δικαστήρια και η πόλη θα εμπλακεί σε μία άνευ τέλους διαμάχη.

Γι' αυτούς λοιπόν τους λόγους, προτείνω, όπως διαπαραταξιακά προσφύγετε στην δικαιοσύνη και ζητήσετε αναβολή αυτής της υποθέσεως για έναν χρόνο. Και ας είναι το πρώτο θέμα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι καιροί είναι πονηροί, και θα πρέπει οι αποφάσεις σας να είναι όσο περισσότερο δυνατόν, καθαρές και κατανοητές. Σε καμμία περίπτωση να μην μείνουν σκιές, που θα δηλητηριάσουν για άλλη μια φορά τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας.

 

Υ.Γ. Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση,προθυμία, από τις δημοτικές παρατάξεις, θα πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα μια ομάδα πολιτών, να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η απαραίτητη καθ'όλα ενημέρωση.

 

Μετά τιμής

Σιτές Θεοφάνης

πρώην μέλος της Τουριστικής Α.Ε.