Ο Γ. Γκιώνης παραδίδει το Spa Λουτρακίου στην οικογένεια Βλάχου

Την πρόθεση του Δημάρχου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργου Γκιώνη, να παραδώσει στην οικογένεια Βλάχου της Αλέξανδρος Τεχνική τη διαχείριση και διοίκηση του Υδροθεραπευτηρίου, αποκάλυψε η σημερινή επίσκεψη των τριών Βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Spa Λουτρακίου.

 

Στη συνάντηση που κράτησε περισσότερες από 2 ώρες, αφού ξεκίνησε στις 15:00 και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 17:00, κυρίαρχο θέμα, ήταν η συμπεριφορά στελέχους της “Αλέξανδρος Τεχνική”, η οποία έχει απαιτήσεις από την Τουριστική Λουτρακίου λόγω της κατασκευής του Υδροθεραπευτηρίου (και όχι μόνο), που σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το loutraki365.gr, προβαίνει σε αυθαίρετες ενέργειες και απειλές, σε βάρος εργαζομένων της Τουριστικής Λουτρακίου. Και φυσικά, συζητήθηκαν όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με την ανοχή του Δημάρχου, σε βάρος των υπαλλήλων της εταιρείας του Δήμου…

 

Όσον αφορά στο μέλλον της δημοτικής επιχείρησης, ήταν ήδη γνωστή σε όλους η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά του εργολάβου Γιώργου Βλάχου, την οποία άλλωστε ανακοίνωσε και στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αναλάβει το Management του Υδροθεραπευτηρίου για δύο μήνες, χωρίς βεβαίως να ξεκαθαρίζονται οι μελλοντικές "διαθέσεις" του και αφήνοντας φυσικά ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο η προσωρινή διαχείριση να γίνει... μόνιμη.

Από τις απαντήσεις του Δημάρχου, ωστόσο, έγινε σαφές, ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο από πλευράς του. Κι αυτό διότι παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκε αρκετές φορές από τους βουλευτές αν έχει ο ίδιος κάποια άλλη πρόταση, η απάντησή του ήταν αρνητική, ενώ επαναλάμβανε συνεχώς ότι "είναι το μόνο που μπορώ να κάνω για να μην κλείσουν την επιχείρηση".

 

 

Αξιοσημείωτη ήταν πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εμμονή του Δημάρχου Λουτρακίου στην πρόταση του εργολάβου, καθώς φαίνεται να την αποδέχεται πλήρως και να έχει ήδη αποφασίσει την πλήρη εφαρμογή της.

 

Από την πλευρά τους, οι τρεις βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισαν ότι δεν είναι σύννομη η διαδικασία που ακολουθείται μέχρι στιγμής και που μεθοδεύεται να εφαρμοστεί και ξεκαθάρισαν ότι είναι απαραίτητο η πρόταση του Γιώργου Βλάχου να περάσει από έλεγχο νομικών για να διαπιστωθεί αν είναι εφικτή, εφαρμόσιμη και σύμφωνη με τις επιταγές του Νόμου, μιας και πρόκειται για Δημοτική επιχείρηση και το καθεστώς είναι διαφορετικό σε σχέση με τις υπόλοιπες.

 

 

Ωστόσο, συμφωνήθηκε εντός της εβδομάδας να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Τουριστικής Λουτρακίου (και όχι να γίνει συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου όπως ζήτησαν επανειλημμένα οι βουλευτές), προκειμένου να κατατεθεί η πρόταση του εργολάβου για το management της δημοτικής επιχείρησης.  Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Θελερίτη, η οποία ανέφερε ότι "Έχετε 2 διευθυντές management εδώ μέσα και θέλετε να προσθέσετε και τρίτο;".

 

Εντύπωση προκάλεσε, πάντως, η απουσία του βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστου Δήμα, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Loutraki365.gr, ουδέποτε εκλήθη και αγνοούσε πλήρως την επίσκεψη των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στο Υδροθεραπευτήριο.

 

 

Αυτοί όμως που φάνηκε να μπερδεύονται και να ανησυχούν περισσότερο από τη σημερινή συνάντηση, η οποία στόχο είχε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την συγκατάθεση του Δημάρχου, ήταν οι εργαζόμενοι στο Spa, οι οποίοι άλλωστε γίνονται καθημερινά δέκτες των προσβολών και των εκβιασμών για απολύσεις από το μέλος της επιχείρησης Αλέξανδρος Τεχνική.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Τάσος Σακελλαρίου, ο δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Ηλίας Κοφινάς, ο συντονιστής της Οργανωτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου, Τάκης Ρέππας, ο διευθυντής του Spa Λουτρακίου, Νίκος Πετρίτσης και εκπρόσωποι των εργαζομένων.