Ο Χρήστος Παντελέου γράφει για τη Δίκη της Τουριστικής ΑΕ

Με κείμενό του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Χρήστος Παντελέου, περιγράφει όσα είδε και έζησε στην αίθουσα του Πρωτοδικείου Κορίνθου, σχετικά με τη δικαστική "μάχη" της "Αλέξανδρος Τεχνική" με την Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, με την επωνυμία Τουριστική Α.Ε, η οποία διεξήχθη χθες Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου.
 
 
Χτες [κακό] παίχτηκε άλλη μια τραγωδία στις πλάτες του τόπου μας. Ένας Δίας και ένας Προμηθέας ήρθαν αντιμέτωποι στις δικαστικές αίθουσες. Αντιμέτωποι παρουσιάστηκαν αλλά στη συνέχεια κάθε άλλο έδειξαν. Επήλθε συμφωνία για επίλυση των διαφορών [πληρωμή χρέους, έστω και τμηματικά] μετά από ένα μήνα!
 
 
Χάσανε το μεγάλο όπλο του ανθρώπου, τον διάλογο; Ή μήπως μεταξύ των δεν υπάρχει η παραμικρή εμπιστοσύνη; Έπρεπε να φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες για να δουν ότι έχουν περιθώρια συνεννόησης; Εμένα μου θυμίζει ολίγον Πρέσπες. Σύρομαι άρον-άρον ή με πρόσχημα τη δικαστική διένεξη μεταξύ Δία και Προμηθέα θυσιάζω τα συμφέροντα του Δήμου! Ενός Δήμου που σε 4 μήνες απέρχεσαι και δεν έχεις το δικαίωμα να βάλεις ταφόπλακα στην προίκα του. Όταν διοικείς αυτό τον τόπο κοντά στα 9 χρόνια και εγκαλείσαι από τη Δικαιοσύνη για παραλείψεις στην άσκηση των καθηκόντων σου ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να προβαίνεις σε περαιτέρω διολισθήσεις.
 
 
Όταν προσδοκάς έναντι πινακίου φακής να μετατρέψεις την κοινοπραξία του καζίνου σε ΑΕ και μ΄ αυτά τα λεφτά να «κινηθείς» προσωρινά, μόνο και μόνο για να πας με κλειστά τα μέτωπα,  του χρέους αλλά και την πληρωμή  των εργαζομένων του Spa σε εκλογές, φανερώνει πως πρώτιστο μέλημα είναι το προσωπικό συμφέρον, άρα η επανεκλογή και ΟΧΙ ο τόπος.
 
 
Όταν δεν αφήνεις να αποφασίσει ο λαός στις επερχόμενες εκλογές για την τύχη του αλλά χαρίζεις την περιουσία του, που ξανά τονίζω εγκαλείσαι ότι δεν την διαφύλαξες ως όφειλες, μόνο κακό θα αποφέρουν όποιες σπασμωδικές κινήσεις και αποφάσεις που θα σφραγίσουν το μέλλον του τόπου αλλά και τις επερχόμενες γενιές..
 
 
Πρέπει όλοι οι πολίτες να ενημερωθούν για το  έγκλημα που θα παρουσιαστεί ως αναγκαίο και τοπικά συμφέρον στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο ώστε αν όντως θέλουν το καλό του τόπου να το αφήσουν για μετά τις εκλογές.
 
 
Εκεί ο λαός θα μιλήσει αφού πρώτα ενημερωθεί σωστά και υπεύθυνα για ένα τόσο ζωτικό θέμα, το οποίο δεν είναι υπόθεση μιας παρέας.
 
 
Όσο για τον Δία χρόνια και χρόνια παλιμπαιδίζει με το Spa, φορτώνει-ξεφορτώνει τα έπιπλα του Spa. Ας περιμένει να βγει σε λίγους μήνες μια υπεύθυνη δημοτική αρχή που δεν θα παίζει  «κρυφτό» μαζί του αλλά θα είναι σοβαρή και το ναι θα σημαίνει ναι. Το όχι, όχι. Αντρίκια και σοβαρά.