Ο καιρός το Σάββατο έχει δύο πρόσωπα

Δύο πρόσωπα θα έχει ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή, αλλού θα έχει ηλιοφάνεια και αλλού θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

 

Στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός το Σάββατο θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν βοριάδες, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

 

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, οι οποίοι πρόσκαιρα το απόγευμα θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

 

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά 5-6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.  Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην νότια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη).

 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ, στα βόρεια με ένταση 6-7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

 

kairos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ