Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (12/2/2019)

Κακοκαιρία αναμένεται το επόμενο τριήμερο σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βαθμιαία την Τετάρτη σε όλα τα ορεινά, στα ηπειρωτικά ημιορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν και την Πέμπτη θα σταματήσουν.

 

Οι άνεμοι την Τρίτη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, με στροφή την Τετάρτη σε βορείων διευθύνσεων 6 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ.

 

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη στα βόρεια και αισθητή πτώση την Τετάρτη σε όλη τη χώρα.

 

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Η θερμοκρασία από μείον 3 έως 13 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές νωρίς το πρωί και βελτίωση στη συνέχεια. Το θερμόμετρο από 3 έως 12 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες παροδικές καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 1 έως 16 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές και καταιγίδες, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση και το θερμόμετρο από 9 έως 17 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, άνεμοι νοτιοδυτικών και από το απόγευμα στα βόρεια βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, κατά περιόδους τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 4 έως 15 βαθμούς.

 

Στην Αττική, παροδικές βροχές και το πρωί καταιγίδες, νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Νεφώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με σποραδικές βροχές πιθανότατα τις πρωινές ώρες αλλά και τις βραδινές, θα είναι το κύριο σκηνικό σήμερα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στην Κορινθία. Άνεμοι, Νότιοι Νοτιοδυτικοί που από το μεσημέρι θα στραφούν σε Βόρειοι Βορειοανατολικοί εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 13 βαθμούς Κελσίου.