Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (18/3/2018)

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αρχικά από τα δυτικά και βόρεια και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται για σήμερα Κυριακή (18/3/2018). Λόγω της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, όπου θα βρέχει θα είναι “λασποβροχή”.

 

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Έως και τα 8 μποφόρ κατά τόπους ο νότιος άνεμος στα πελάγη, που σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφεί σε δυτικό και θα εξασθενήσει.

 

Πτώση θα σημειωθεί στις τιμές του υδραργύρου κυρίως στις περιοχές του Ιονίου και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Συνεχίζουν οι ευνοϊκές συνθήκες για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

 

Νέα επιδείνωση από αύριο και κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας, όπου στα ορεινά προβλέπονται κατά τόπους χιονοπτώσεις.

 

Σποραδικές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχοπτώσεις (κυρίως λασποβροχές), που θα εξασθενήσουν σταδιακά από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από του 9 έως τους 20 βαθμούς Κελσίου στην Κορινθία.