Ο Κορίνθιος που έκανε άνω - κάτω το MasterChef (video)

Αν και συνήθως η αυστηρότητα των κριτών του MasterChef 3 εξαντλείται στα πιάτα, το αποτέλεσμα και τους παίκτες, αυτή τη φορά ένα πιάτο και ένας υποψήφιος παίκτης του διαγωνισμού μαγειρικής του Star έγινε αφορμή να μιλήσουν αυστηρά μεταξύ τους ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Κυρίως ο πρώτος δηλαδή γιατί ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος όσο και να προσπαθεί δεν φαίνεται να χάνει τη «ζεν» διάθεσή του.

 

Αφορμή στάθηκε το πιάτο του Αλέξανδρου Κασκούτα, φιλόδοξου μάγειρα και ποδοσφαιριστή του Πανκαμαριακού Κορινθίας, που μπήκε στην κουζίνα για να μαγειρέψει στους κριτές παϊδάκια προβατίνας με πουρέ και σπαράγγια. Η οντισιόν κυλούσε ευχάριστα μέχρι που ο Σωτήρης Κοντιζάς δοκίμασε το πιάτο και βρήκε ένα στοιχείο που δεν του άρεσε καθόλου, τα κεδροκούκουτσα. «Τα κεδροκούκουτσα, επειδή δεν τα βρήκα φρέσκα ήταν πολύ μαστιχωτά και δεν έσπαγαν όπως έπρεπε», εξήγησε ο Αλέξανδρος. «Και γιατί τα έβαλες;», ρώτησε ο Κοντιζάς για να πάρει την απάντηση: «Γιατί το έγραφε η συνταγή, σεφ». Και ακολούθησε η γνωστή έκφραση του σεφ, «γουρλώνω τα μάτια και δεν πιστεύω στα αυτιά μου».

 

Αργότερα ο ίδιος είπε όχι στον παίκτη που δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει από τη δική του συνταγή ένα στοιχείο - πρόβλημα στο πιάτο, ο Πάνος Ιωαννίδης όμως του είπε ναι, και η ψήφος του Λεωνίδα Κουτσόπουλου θα έκρινε το αποτέλεσμα.