ΟΑΕΔ-828€ "στο χέρι" για κατάρτιση

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για τη συγκρότηση Μητρώου Ωφελουμένων που δικαιούνται επιταγή κατάρτισης στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης του ΟΑΕΔ με αριθμό 3/2019 (8.933 θέσεις).

 

Τι αφορά η κατάρτιση

 
  • Πρόγραμμα Κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διάρκειας 120 ωρών και περιλαμβάνει τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές, προχωρημένες. Οι ωφελούμενοι που θα επιλέξουν να το παρακολουθήσουν θα συμμετάσχουν, μετά το πέρας του, σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής

 

  • Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης θα παρακολουθήσουν και κύκλο σεμιναρίου με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»

 

(-) Η διαδικασία και οι όροι υλοποίησης της κατάρτισης, που θα γίνει με το σύστημα επιταγών κατάρτισης (voucher), θα εξειδικευθούν σε ξεχωριστή πρόσκληση προς τους παρόχους κατάρτισης που θα δημοσιευθεί από την Ειδική Υπηρεσία «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

 

Δείτε το έγγραφο

 

workenter.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ