Οι κάτοικοι της Κορίνθου προειδοποιούν: Μπορεί να πάρουμε τα όπλα

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Βέλο και το Βραχάτι Κορινθίας μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και τη ληστεία μέσα στο σπίτι τους ενός 77χρονου άνδρα και της 80χρονης γυναίκας του.

 

«Τους χτύπησαν άσχημα. Του παππού του έσπασαν το χέρι και τους πήραν τα χρυσαφικά...», λέει ο Άγγελος Μαστοράκος, Πρόεδρος Πουλλίτσας Κορινθίας.

 

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην μονοκατοικία και αφού πήραν τις λιγοστές οικονομίες και τα χρυσαφικά ενός ζευγαριού ηλικιωμένων, τους ξυλοκόπησαν. Αμέσως μετά οι δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις ληστές τους έστειλαν στο νοσοκομείο για 150 ευρώ και μερικά χρυσαφικά. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αδίστακτοι κακοποιοί εισβάλλουν και ξυλοκοπούν ηλικιωμένους στην περιοχή.

 

 «Και πριν από λίγους μήνες χτύπησαν μια γιαγιά. Καθημερινά έχουμε κλοπές, σπασμένα αυτοκίνητα, φοβόμαστε να πάμε στα κτήματα...», όπως λέει ο Τάσος Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος Ευαγγελίστριας Κορινθίας.

 

 Ένα περιπολικό σε ακτίνα 30 χλμ

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η εγκληματικότητα είναι αυξημένη, καθώς δεν επαρκούν το προσωπικό και τα μέσα στο ΑΤ Βραχατίου. «Υπάρχει μόνο ένα περιπολικό για 18 χωριά, σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων...», καταγγέλλει ο Τάσος Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος Ευαγγελίστριας Κορινθίας.