Ομόφωνα «ναι» σε ψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ από το Δ.Σ του Δήμου Κορινθίων

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων στην χθεσινή του συνεδρίαση (2-7-2018) αποφάσισε κατόπιν σχετικού αιτήματος – εισήγησης του Δημοτικού Συμβούλου Αλεξάνδρου Γκουργιώτη εκ μέρους της «Συμμαχίας Πολιτών»,  την έκδοση ψηφίσματος για την αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και για κάθε τι άλλο που σχετίζεται με το λεγόμενο Μακεδονικό ζήτημα.

 

 

 

Η απόφαση ελήφθη σχεδόν ομόφωνα, δεν ψηφίσθηκε μόνον  από  τους δημοτικούς συμβούλους κ. Ψιλογιαννόπουλο και την κ. Δημητριάδη που δήλωσαν πως  απέχουν από την ψηφοφορία καθώς και τον  κ. Οικονόμου που ψήφισε  παρών. Ο κ. Δήμαρχος συντάχθηκε με την σχετική εισήγηση αν και σχολίασε πως σε ένα δυο σημεία της υπάρχουν κάποιες υπερβολές.

 

Το κείμενο της εισήγησης του κ. Γκουργιώτη είναι το ακόλουθο:

 

«ΠΡΟΣ

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ι. ΓΚΟΥΡΓΙΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

 

κ. Πρόεδρε,

 

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε  με θλίψη την οποία έχει διαδεχτεί ιερή οργή και αγανάκτηση τους ανεπιτήδειους και εθνικά επικίνδυνους και επιβλαβείς χειρισμούς της κυβέρνησης  και δη του κ. Πρωθυπουργού και του κ. Υπουργού των Εξωτερικών στα εθνικά μας θέματα,  με αποκορύφωση την περιβόητη «συμφωνία των Πρεσπών»,  με την οποία εν ολίγοις αναγνωρίσθηκε από τους προαναφερθέντες έλληνες αξιωματούχους το κράτος των Σκοπίων με το απαράδεκτο όνομα Βόρεια Μακεδονία,  αναγνωρίζοντας συνάμα άμεσα και έναντι όλων την μακεδονική εθνική φυλετική ταυτότητα και την μακεδονική γλώσσα στους σλάβους, αλβανούς κλπ υπηκόους του ως άνω κρατιδίου. Η ιστορική μας μνήμη και  συνείδηση βιάσθηκε,  ιστορία τεσσάρων χιλιάδων ετών διεγράφη, αγώνες , θυσίες , αίμα ιδρώτας και δάκρυα εκατομμυρίων  Ελλήνων  ακυρώθηκαν,  τα ιερά τους λείψανα  ποδοπατήθηκαν και βεβηλώθηκαν  μέσα από την επαίσχυντη αυτή συμφωνία που δικαίως στην συνείδηση του κάθε Έλληνα ελέγχεται και κρίνεται ως προδοτική.

 

Με την συμφωνία αυτή εκχωρήσαμε τα πάντα στους σκοπιανούς και αποξενωθήκαμε πλήρως της ιστορίας μας και της ταυτότητάς μας . Μακεδόνας πλέον είναι ο κάθε σκοπιανός,  το σλαβοβουλγάρικο γλωσσικό του ιδίωμα χαρακτηρίζεται ως μακεδονική γλώσσα, η δε αναφορά σε Ελληνική Μακεδονία θα περιορίζεται στο ήδη υφιστάμενο γεωγραφικό μας διαμέρισμα, με αναπόφευκτη την περιορισμένη χρήση του όρου Μακεδονία και μακεδονικός από την Ελλάδα,  αφού κυρίαρχοι και δικαιούχοι αυτών είναι πλέον με την επίσημη βούλα των Τσίπρα – Κοτζιά,  οι σκοπιανοί. Αυτοί διεθνώς θα μας αδειοδοτούν στην ιστορική  αναφορά, στην εμπορική χρήση,  από αυτούς εν τέλει  θα λαμβάνουμε άδεια για να ομιλούμε   για Φίλιππο και ΜεγΑλέξανδρο,  που  σε λίγα χρόνια και αυτοί θα κατοχυρωθούν παγκοσμίως ως ιστορικές  προσωπικότητες των Σκοπιανών.

 

Και μην ξεχνάμε ότι   εκχωρώντας  αυτά σήμερα, τους νομιμοποιούμε αύριο να διεκδικήσουν και τα εδάφη τα μη ευρισκόμενα εντός  της δικής των «μακεδονικής» επικράτειας  και τα οποία θα είναι κατ’ αυτούς σκλαβωμένα και αλύτρωτα. Αυτή είναι εν ολίγοις η συμφωνία, συμφωνία ετεροβαρής, χαριστική, απόλυτα καταπλεονεκτική σε βάρος ημών και των δικαίων μας.

 

Η κρισιμότητα της στιγμής επιβάλλει σε εμάς τους αιρετούς να βγούμε προς τα εμπρός και να αξιώσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και την ιστορική μας  τιμή και περηφάνεια. Η ιδιότητά μας ως  αιρετών συμβούλων του Δήμου Κορινθίων στα χώματα του οποίου και βάδισε ο Μέγιστος των Ελλήνων,  του οποίου το άγαλμα κοσμεί την πόλη μας , μας υποχρεώνει να αντιδράσουμε δίχως δικαιολογίες περί του περιορισμού των έργων και των καθηκόντων μας σε αμιγούς χαρακτήρα τοπικές υποθέσεις. Οι εθνικές υποθέσεις είναι οι γενικευμένες   τοπικές υποθέσεις όλων μας. Εξάλλου,  έργο μας δεν μπορεί να είναι μόνον οι άδειες χρήσης κοινοχρήστων χώρων, οι άδειες  στάθμευσης , και  οι επιχορηγήσεις συλλόγων κτλ   αλλά το έργο μας είναι σπουδαιότερο, σημαντικότερο,  έργο υψηλό εθνικό και κοινωνικό.

 

Ως αιρετοί λοιπόν δημοκρατικά εκλεγμένοι με πίστη   και αφοσίωση στην Δημοκρατία στην γνώμη και στην άποψη των πολλών,  θεωρώ ότι πρέπει να αξιώσουμε όπως η  απόφαση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ληφθεί  όχι ερήμην του λαού  αλλά όπως την λάβει  ο κυρίαρχος ελληνικός λαός μέσα από την κορωνίδα της άμεσης δημοκρατίας το Δημοψήφισμα.  Αιτούμαι λοιπόν όπως ληφθεί υφ’  ημών απόφαση   για την αναγκαιότητα διενέργειας δημοψηφίσματος για το ως άνω ζήτημα η οποία και θα αποσταλεί και γνωστοποιηθεί   προς τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τον κ. Πρωθυπουργό και την Βουλή  ώστε να ενεργοποιηθούν οι εκ του Συντάγματος προβλεπόμενες διαδικασίες του άρθρου 44§2.

 

Μετά τιμής ,

 

Αλέξανδρος Γκουργιώτης.

 

πηγή-korinthostv.gr