Ώρα 07:18 - Με διάσπαρτες εστίες αλλά χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά στην Κινέτα

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από αέρος. Ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής, του στρατού, των δήμων αλλά και εθελοντές δίνουν μάχη για να σβήσουν όλα τα ενεργά μέτωπα.

 

Χωρίς ενεργά μέτωπα, αλλά με διάσπαρτες μικρές εστίες, συνεχίζουν να καίνε οι πυρκαγιές τόσο σε Καλλιτεχνούπολη, Ραφήνα, Βουτζά και Μάτι όσο και στην Κινέττα.

 

Στις φωτιές της ανατολικής Αττικής επιχειρούν αυτή την ώρα 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο, 12 εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές και έξι οχήματα ΟΤΑ. Από αέρος γίνονται ρίψεις νερού από 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

 

Στην Κινέττα, για να σβήσουν όλες τις εστίες της φωτιάς επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο, 20 υδροφόρες, 6 οχήματα ΟΤΑ, 3 οχήματα του στρατού, 4 εθελοντικά. Από αέρος επιχειρούν 5 ελικόπτερα.

 

Ο Σταύρος Φωτίου, αντιδήμαρχος του Δήμου Μεγαρέων, έδωσε την εικόνα για την περιοχή της Κινέτας αυτή την ώρα, λέγοντας:  «Δεν υπάρχουν άνεμοι τώρα, και δεν αντιμετωπίζουμε μέχρι και αυτή την ώρα, μισή ώρα μετά τις 6 το πρωί της Τρίτης, πιθανότητα για αναζωπυρώσεις».