Ωρα 11:28 - Λουτράκι: Δεν μπορούν να περιορίσουν τη φωτιά - Καθοριστικός ο αέρας

Τεράστιες είναι οι ενισχύσεις που έχουν φτάσει από το πρωί στο Λουτράκι και μάχονται με τις φλόγες - Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής είναι αδύνατον να περιοριστεί σήμερα λόγω ανέμων, η πτώση των οποίων αναμένεται το πρωί της Δευτέρας.

 

Μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο Λουτράκι βορείως της πόλης, πάνω από το νεκροταφείο, η οποία σε σύντομο χρόνο επεκτάθηκε προς το βουνό και από χαμηλή βλάστηση, συνάντησε πευκόφυτη δασική έκταση.

 

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεων 6 μποφόρ και μετά τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ενισχυθούν σε 7-8 μποφόρ κάτι που καθιστά εντελώς αδύνατο τον περιορισμό του πύρινου μετώπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

 

Όμως, παροτι οι άνεμοι σπρωχνουν την φωτιά προς την πόλη και όχι προς τα Γεράνεια Όρη, ουσιαστικά την σπρώχνουν στο ήδη καμένο που έχει δημιουργήσει μία αντιπυρική ζώνη στην πλαγιά του βουνού, άρα τουλάχιστον δεν υπάρχει κίνδυνος για την πόλη.

 

 

Αυτή η συνθήκη έχει δημιουργήσει μία αργή επέκταση του πύρινου μετώπου σήμερα, όμως συναντά καύσιμη ύλη και δεν μπορεί να περιοριστεί με τις υφιστάμενες συνθήκες παρά μόνο το πρωί της Δευτέρας που υπολογίζεται ότι οι άνεμοι θα πέσουν στα 3 μποφόρ.

 

Πυρκαγιά στην περιοχή Λουτρακίου - Περαχώρας

 

Στο σημείο επιχειρούν νέες ενισχύσεις και έχει ανανεωθεί το προσωπικό, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες και στο εξαιρετικά δύσκολο ανάγλυφο. Έτσι λοιπόν, πλέον επιχειρούν συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ.