Ώρα 15:35: Σβήνουν και τις τελευταίες μικροεστίες στα Γεράνεια - Έσβησαν φωτιά κοντά στους Μύλους

Μια καλύτερη ημέρα ξημέρωσε για την Κορινθία, που τις τελευταίες ημέρες ζούσε με τον τρόμο των πυρκαγιών και της εξέλιξής τους. Μετά από σχεδόν 75 ώρες, στη φωτιά που καίει από το πρωί της Δευτέρας στα Γεράνεια, δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο υπό το φόβο αναζωπύρωσης, πλέον σβήνουν και τις τελευταίες μικροεστίες που σε αριθμό δεν ξεπερνούν τις 30.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από λίγη ώρα, υπήρξε ένα νέο μέτωπο κοντά στους Μύλους, με κατεύθυνση προς Λουτράκι. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, έθεσε άμεσα και αυτή τη φωτιά υπό έλεγχο και στη συνέχεια την κατέσβησε.

 

Όλο το μέτωπο των Γερανείων είναι σε ύφεση και το ελικόπτερο που έχει παραμείνει για να συνδράμει τις επίγειες δυνάμεις ξεκίνησε κι αυτό, με το πρώτο φως της ημέρας, τη μάχη με τις διάσπαρτες εστίες. Μοναδικός αστάθμητος παράγοντας είναι πλέον ο καιρός. Από τη μια πλευρά, η ελπίδα όλων είναι να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για τη χαμηλή ένταση των ανέμων, αλλά και από την άλλη πλευρά, οι τοπικού χαρακτήρα βροχοπτώσεις ή και καταιγίδες να… δείξουν την προτίμησή τους στις περιοχές όπου έχουν απομείνει πύρινες εστίες, βοηθώντας στο έργο της πυρόσβεσης.

 

Η κατάσταση στην πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, συνεχώς βελτιώνεται και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Ωστόσο, οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει εξαλειφθεί. Επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 υδροφόρες, 5 μηχανήματα έργου, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π.