Ώρα 19:48 - Μάχη με τις φλόγες στην Κινέτα - Η φωτιά δεν έχει φτάσει στους Οικισμούς των Αγίων Θεοδώρων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στην Κινέτα που από χθες νωρίς το μεσημέρι, έχει κατακάψει στο πέρασμά της, δάσος, σπίτια, αυτοκίνητα και ζώα, ενώ το θετικό στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ότι έχουν κοπάσει πλέον οι δυνατοί άνεμοι, που σε κάποια στιγμή χθες έφτασαν στα 9 μποφόρ.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, 4 εθελοντικά οχήματα, 9 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου και Βάρης - Βουλιαγμένης, ενώ από πλευράς εναέριων μέσων επιχειρούν 7 Ε/Π και 1 Α/Φ

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι Αρχές προχώρησαν λίγα λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα σε προληπτική εκκένωση των οικισμών των Αγίων Θεοδώρων, Λιοντάρι, Κατσιβίρι, Νέα Ζωή και Αναγέννηση.

 

Στις 6 το απόγευμα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο Οικισμός Νέα Πολιτεία στους Αγίους Θεοδώρους, κοντά στο Νεκροταφείο.

 

Όπως εξήγησε, ο Περιφερειάρχης Κορίνθου, Πελοπίδας Καλλίρης, «η απόφαση για προληπτική εκκένωση ελήφθη επειδή το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέττα "πέρασε" στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα».

 

Πρόσθεσε δε, ότι «στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες». Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Ζεμενό, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές».