Ώρα 23:42 - Η φωτιά έφτασε στην κορυφή του βουνού - Στα σπίτια τους οι Οικιστές των Αγίων Θεοδώρων

Μαίνεται μέχρι αυτήν την ώρα η πυρκαγιά στα Γεράνια Όρη, καθώς το πύρινο μέτωπο μήκους 2 χιλιομέτρων καίει ο,τι βρει στο διάβα του και βρίσκεται αυτή την ώρα στην κορυφογραμμή των Γερανείων με κατεύθυνση τους Αγίους Θεοδώρους.

 

Εκεί, βρίσκονται εθελοντές και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να την εμποδίσουν να φτάσει στους πρώτους Οικισμούς των Αγίων Θεοδώρων, οι οποίοι ωστόσο βρίσκονται αρκετά μακριά από το σημείο που καίει τώρα η φωτιά.

 

"Δυστυχώς, το μέτωπο της φωτιάς είναι τεράστιο και αυτή τη στιγμή δεν είναι αντιμετωπίσιμο". Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, μιλώντας πριν από λίγο στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star για τη φωτιά που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από την Κινέτα, έκαψε τα πάντα στο διάβα της και πλέον απειλεί Οικισμούς στους Αγίους Θεοδώρους.

 

Στο συμβάν επιχειρούν αυτή τη στιγμή, 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο.

 

Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου.

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι τοπικές Αρχές προχώρησαν λίγα λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα σε προληπτική εκκένωση των οικισμών των Αγίων Θεοδώρων, Λιοντάρι, Κατσιβίρι, Νέα Ζωή και Αναγέννηση.

 

Στις 6 το απόγευμα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο Οικισμός Νέα Πολιτεία στους Αγίους Θεοδώρους, κοντά στο Νεκροταφείο.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr από την Αστυνομία, οι περισσότεροι κάτοικοι των υπολοίπων Οικισμών, πλην του Οικισμού Λιοντάρι, παραμένουν στα σπίτια τους, αρνούμενοι να τα εγκαταλείψουν.