Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου: Διήμερη διάσχιση της Ζήρειας με αφετηρία το οροπέδιο της Ζήρειας

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει διήμερη διάσχιση της Ζήρειας με αφετηρία το οροπέδιο της Ζήρειας.

 

 

 Διήμερη Διάσχιση Ζήρειας Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2018

Πιο συγκεκριμένα:

Την 1η μέρα 
ξεκινάμε την ορειβατική πορεία μας από το οροπέδιο της Ζήρειας και συνεχίζουμε προς τη διασταύρωση Λίμνης Δασίου. Από εκεί ακολουθεί ανάβαση με προορισμό αρχικά τον Κοκκινόβραχο (2168μ.) και στη συνέχεια την κορυφή Σημείο (2374μ.). Κατηφορίζουμε προς το διάσελο της Φαρμακίλας και αφού εφοδιαστούμε νερό ανηφορίζουμε προς τον Προφήτη Ηλία (2259μ.). Συνεχίζουμε με κατάβαση προς Σπαθαριά όπου και πάλι συναντάμε πηγή με νερό για να ακολουθήσει ανάβαση προς την επόμενη κορυφή, την Παράγκα(2032μ.). Τέλος, κατεβαίνοντας στο διάσελο Κυλλήνης (Μπούζι)θα ακολουθήσει φαγοπότι και διανυκτέρευση σε σκηνές κοντά σε πηγή. Οι σκηνές και το φαγητό θα μεταφερθούν με φορτηγάκι στο χώρο της διανυκτέρευσης.
Β.Δ. : Β+ Ω.Π.: 8-9 ώρες

 

Τη 2η μέρα 
θα σηκωθούμε νωρίς να μαζέψουμε τις σκηνές μας και αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε ορειβασία με στόχο τις κορυφές: Τσούμπα (2021μ.), Χιόνι (2082μ.) και Ντουσιά (2086μ.). Θα ακολουθήσει επιστροφή προς το οροπέδιο με τελικό προορισμό το Κεφαλάρι.
Β.Δ. : Β Ω.Π.: 7-8 ώρες

 

Εξοπλισμός: 
Σακίδιο, χειμερινές αρβύλες, γκέτες, μπατόν, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, αναπτήρας, ξηρά τροφή, κολατσιό, νερό. Σκηνή – υπνόσακος για τη διανυκτέρευση.

 

Αναχώρηση: Στις 6:00 το πρωί από τα περιβολάκια

 

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους Αρχηγούς:

 

Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379

 

Ντρούδης Νίκος 6944645278

 

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00 – 22:00)

 

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. 
Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

 

Image may contain: cloud, sky, outdoor and nature

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ