Οριστική και αμετάκλητη απαλλαγή Μαρινάκη από τον 'Αρειο Πάγο

Οριστικά και αμετάκλητα και με τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η απαλλαγή για τον επιχειρηματία και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου.

 

 

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου υπό την προεδρεία της αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μαρία Γαλάνη απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα απαλλακτικά σκέλη του βουλεύματος που είχε εκδώσει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Συγκεκριμένα με βούλευμά του το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστήριου: 

-Απορρίπτει ομόφωνα την αναιρεση που στρέφεται κατα της απαλλαγής απο το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

-Απορρίπτει κατα πλειοψηφία (2-1) την αναιρεση της απαλλαγής απο το αδικήμα της εγκληματικής οράνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της συστασης και συμμορίας

-Απορρίπτει επισης την αναιρεση της απαλλαγής απο το αδίκημα της απατης σε βαθμό καυργήματος (επίσης κατα πλειοψηφία 2-1).

Το ποινικό τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του συμβουλίου εφετών (2057/17) του Συμβουλίου εφετών και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και συνακόλουθα για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας. Συνεπώς , ο φάκελος θα επιστρέψει στο Συμβούλιο εφετών τα μέλη του οποίου θα κρίνουν αν στοιχειοθετούνται και τα δύο τελευταία αδικήματα που απέμειναν σε σχέση με την υπόθεση που απασχόλησε τη Δικαιοσύνη.

«Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα», αναφέρει ο δικηγόρος του κ. Μαρινάκη, Β. Δημακόπουλος. «Παράλληλα αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για το άρθρο του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδοκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις» προσθέτει. 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ