Π. Νίκας από Λουτράκι: "Έρχεται η δική μας ώρα για την Πελοπόννησο"

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στο Λουτράκι, όπου χτες Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου.

 

Ο κ. Νίκας, στην ομιλία του επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, για τους σωρούς των σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων, ενώ τόνισε, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι υπεύθυνη για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων και πως πρέπει αυτή να πληρώνει τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες των δήμων οι οποίοι κάνουν προσωρινή διαχείριση.

 

Ξεκαθάρισε πως θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις και πως θα αξιοποιήσει την πολύχρονη Αυτοδιοικητική εμπειρία του για τη Νίκη και κυρίως την αξιοποίηση αυτής της Νίκης για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Για την προαγωγή και την εξυπηρέτηση του λαϊκού συμφέροντος, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "Δε μας φοβίζουν οι μηχανισμοί του Περιφερειάρχη και η καθημερινή προπαγάνδα του, που χρυσοπληρώνεται με ευρωπαϊκά και κρατικά χρήματα".

 

Αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου, ανέφερε ότι μόλις 500.000 επισκέπτες στα 32.000.000 της χώρας επέλεξαν την Πελοπόννησο, παρά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και παρά τον πακτωλό των πολλών εκατομμυρίων ευρώ που ξοδεύθηκαν για τη λεγόμενη «Μυθική Πελοπόννησο».

 

"Όμως, έρχεται η ώρα να τελειώνουμε με όλα αυτά. Να τελειώνουμε με το πιο χαρακτηριστικό φαινόμενο λαϊκισμού, ρουσφετολογίας, νεποτισμού, πατερναλισμού και κοτσαμπασισμού που ρίζωσε στον τόπο μας.
Έρχεται η δική μας ώρα, για να οργανώσουμε, να προγραμματίσουμε, να αξιοποιήσουμε τους πολύτιμους πόρους για το καλό του τόπου μας, της Περιφέρειάς μας.
Έρχεται η ώρα μας, η ώρα της ορθολογικής διαχείρισης των ευρωπαϊκών και των εθνικών προγραμμάτων για την κατασκευή μόνο μεγάλων και σημαντικών έργων, που θα υπακούουν στον κανόνα «κόστους – οφέλους» και θα οδηγούν στην πρόοδο και την ανάπτυξη",
ανέφερε χαρακτηριστικά.