Παναγιώτης Νίκας: Ευρεία συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

Την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπογραμμίζει ο εκλεγείς Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας.

 

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στις επισκέψεις του κατά Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα, επισημαίνοντας τα εξής:

 

 

 

«Είμαι πολύ προβληματισμένος με τον «Κλεισθένη»• όχι τώρα, αλλά από τότε που ψηφίστηκε. Δημοτική ή Περιφερειακή Αρχή χωρίς τη «δεδηλωμένη», δηλαδή χωρίς την πλειοψηφία στο Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι δύσκολο να «περπατήσει». Αυτός, όμως, είναι ο Νόμος και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στο πλαίσιό του.

 

 

 

Είμαι βέβαιος ότι μία άλλη Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε θεσμικά μέτρα τέτοια, ώστε να δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, εμείς πρέπει να κινηθούμε στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις άλλες δυνάμεις, να το επιδιώξουμε εν πάση περιπτώσει, προκειμένου να γίνουν εκείνα τα αναγκαία βήματα ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η Περιφέρεια, αλλά και οι Δήμοι». 

 

 

 

Ο Π. Νίκας προσέθεσε τα ακόλουθα: «Στην ενημέρωση, την οποία προσπαθώ να λάβω, υπάρχουν διάφορα εμπόδια και προβλήματα, τα οποία προφανώς συνδέονται με το αποτέλεσμα των εκλογών. Εμείς δεν ανταποδίδουμε ούτε την επιθετικότητα ούτε τις βαριές κουβέντες, οι οποίες εκτοξεύονται. Δε θα είμαστε η πλευρά εκείνη, η οποία θα οδηγήσει σε όξυνση του Περιφερειακού σκηνικού.

 

 

 

Τείνουμε χέρι φιλίας και συνεργασίας• προφανώς, όχι σε αυτούς, τους οποίους έχουμε καταγγείλει κατά την προεκλογική περίοδο ότι ευθύνονται για πάρα πολλά αρνητικά θέματα, ιδιαίτερα για την εικόνα μας ως Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπάρχουν τέσσερις - πέντε άνθρωποι, με τους οποίους δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα συνεργασίας. Είμαστε άλλοι άνθρωποι, άλλος κόσμος, με άλλη συγκρότηση και άλλες κατευθύνσεις».

 

 

Ο εκλεγείς Περιφερειάρχης επεσήμανε, τέλος, τα εξής: «Θα είμαι ευτυχής αν στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων υπάρχει ένα μέτωπο από ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις. Τα προβλήματα δεν είναι μπλε, πράσινα, κόκκινα. Εάν υπάρξει συνεννόηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αυτό θα είναι πάρα πολύ καλό και εύχομαι να διαψευστώ ότι ο «Κλεισθένης» δε θα βοηθήσει στη λειτουργία μας».