Πάνος Ηλιακόπουλος: «Η γενιά των σαραντάρηδων και οι μικρότεροι τελειώνουν την Κυριακή τους παλαιούς…»

«Άκρα του τάφου σιωπή» στους δημόσιους χώρους, έχει επιβληθεί ως δια μαγείας… για τις αποκαλύψεις του εργολάβου Γιώργου Βλάχου, λες και το συμβάν έγινε κάπου αλλού όχι στο δήμο μας!

 

 

Του Πάνου Ηλιακόπουλου*

 

 

Ωστόσο, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, το κλίμα που εισπράττεις από τους συνομιλητές σου είναι ότι έχουν αφοπλιστεί… ξέρουν ότι πλέον δεν μπορούν όπως έκαναν μέχρι τώρα, «να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους», αναγκάζονται να ομολογούν ότι πιστεύουν στα γεγονότα και περνούν στην επίθεση!

 

 

Με όσους έτυχε να μιλήσω χθες, άλλαξαν πλέον πλευρά στο cd, λέγοντας ότι το ακούγαμε, δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, αλλά με τη στάση τους Γιώργος Γκιώνης και Κώστας Λογοθέτης, που δεν αναφέρονται στην ουσία αν έγινε κατάθεση στους λογαριασμούς τους ή όχι και για ποιο λόγο, δίνουν γι’ αυτούς την εξής ερμηνεία: «Αν νομίζουν ότι ″πετώντας την μπάλα στην εξέδρα″ με το πρόσχημα της Δικαιοσύνης επιτυγχάνουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, φθάνοντας την Κυριακή στην κάλπη, έχοντας επιτύχει να υποβαθμίσουν και να αποσιωπήσουν το γεγονός, όσο καλύτερα γίνεται, ″πλανώνται πλάνη οικτρά″. Κοντός ψαλμός…»

 

 

Οι γενιές της δεκαετίας των 40 και κάτω… δεν τσιμπάνε, κατακεραυνώνουν τους τρεις και ήδη επιδεικνύουν ότι θέλουν πολιτικά να τους τιμωρήσουν και με άσχημο τρόπο!

 

 

Από την μία, δεν είναι απίθανο να βρεθεί και η τοπική κοινωνία ενώπιον του πολιτικού τέλους των μέχρι σήμερα αρνητικών πρωταγωνιστών στο δήμο μας.

 

 

Από την άλλη, μπορεί και πολλοί για τη διαφύλαξη του προσώπου τους, επειδή ντρέπονται, να μην θέλουν να αποκαλύψουν ότι θα επιμείνουν στο παλιό για λόγους που οι ίδιοι και μόνο γνωρίζουν.

 

 

Το δυστύχημα είναι ότι μαζί με τους τρεις παλαιούς έρχονται και νέα πρόσωπα που ταυτίστηκαν μαζί τους εντασσόμενοι στους συνδυασμούς τους, με αθωότητα και σκοπό να προσφέρουν στον τόπο τους. Πού να φανταστούν όμως, τί «είδους και επιπέδου γράμματα» μπορούν να διδάξουν οι παλαιοί και σε τί περιπέτειες να τους σύρουν;

 

 

Οι μαύρες σελίδες της ιστορίας του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων πρέπει να κλείσουν στην κάλπη της Κυριακής και από την αρχή του προσεχούς Σεπτεμβρίου να ελπίσουμε ότι θα ανατείλει μία νέα ημέρα, που θα φυλάει ευοίωνη προοπτική για τον τόπο μας.

 

 

 

* Ο Πάνος Ηλιακόπουλος, είναι επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ″Ανεξάρτητη Πρωτοπορία″.