Πέφτει σήμερα ο υδράργυρος - Πού θα βρέξει

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, με εξαίρεση τις ηπειρωτικές περιοχές της Μακεδονίας, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι στα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

 

Μικρή πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος στα βόρεια.

 

Καλοκαιρία θα επικρατήσει στην Αττική με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 17 έως 30, στα δυτικά ηπειρωτικά από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η  μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη τους 27.

 

Αύριο η μετεωρολογική αστάθεια θα συνεχιστεί στην Μακεδονία, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και στα ορεινά της Ηπείρου.

 

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Νότια Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο και Κάρπαθο.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ