Πέρασε από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ και τώρα... Ολυμπιακός

Χωρίς κόσμο, αλλά με αστείρευτη ποιότητα και θέληση για τίτλο, ο ΠΑΟΚ έσπασε το μπλόκο και της Λαμίας (0-2) και έμεινε παλικαρίσια μόνος πρώτος! Όνειρο το πρώτο γκολ του Πέλκα!

 

Μπορεί ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι να αποτελείται από δυο ημίχρονα, ωστόσο, στον ΠΑΟΚ θεωρείται βέβαιο πως θα ξεχάσουν γρήγορα το πρώτο καθώς αν και είχαν τα ηνία του αγώνα, δεν πήραν κάτι απέναντι στην "σκληροτράχηλη" Λαμία που είχε σε πολύ καλή ημέρα τον πορτιέρε της ομάδας, Παπαδόπουλο.

 

Η εικόνα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε στο β΄, ο Δικέφαλος σοβαρεύτηκε και μέσα σε πέντε λεπτά, πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων με πρωταγωνιστές τους Πέλκα (56΄) και Μαουρίσιο (61’), συνεχίζοντας απτόητος την κούρσα του βαθμολογικού πίνακα, καταγράφοντας παράλληλα τρομερή επίδοση, με το κοντέρ να σημειώνει την έκτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη των “ασπρόμαυρων”. Από την πρώτη θέση, οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής.

 

Το φιλμ του αγώνα:

 

Όπως ακριβώς αναμενόταν, ο ΠΑΟΚ σε μια ακόμη αναμέτρηση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με το ποσοστό της κατοχής να αγγίζει ένα 30-70% αλλά αδυνατούσε να βγάλει συνεργασίες. Χαρακτηριστικές ήταν οι φωνές του Ραζβάν Λουτσέσκου προς τους παίκτες του προκειμένου να βελτιώσουν το passing game και με πιο "καθαρό" μυαλό να προχωρήσουν στις μεταβιβάσεις της μπάλας.

 

Έχοντας πολλά προβλήματα στον άξονα κυρίως δημιουργικά, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βάλει στο παιχνίδι του τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος έμοιαζε... αποκομμένος.

 

Οι απειλητικές διαθέσεις του Δικεφάλου στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης καταγράφηκαν από κάποιες ατομικές εμπνεύσεις του Πέλκα, ο οποίος τόσο στο 10' όσο και στο 17΄προσπάθησε με μακρινά σουτ να απειλήσει την εστία της Λαμίας.

 

Επιπλέον, στα πρώτα 45λεπτά, οι "ασπρόμαυροι" δεν πήραν όσες βοήθειες θα ήθελαν και από τα μπακ τους δεδομένου πως ο Βιεϊρίνια αναγκαζόταν να μένει πίσω καθώς ο Βάντερσον ήταν ιδιαίτερα απειλητικός από την πλευρά του ενώ από την άλλη, ο Μάτος μπήκε στο παιχνίδι, μην πατώντας καλά το πόδι του με το "καλημέρα".

 
"Stop" από Παπαδόπουλο 

 

Η μεγάλη ευκαιρία του Δικεφάλου σημειώθηκε στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Βαρέλα και ο Παπαδόπουλος ενστικτωδώς απομάκρυνε με τα πόδια σε κόρνερ. Εφτά λεπτά αργότερα, ο Μακ μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ από τα δεξιά αλλά και πάλι ο πορτιέρε της Λαμίας φώναξε παρών.

 

Με τη Λαμία να αμύνεται μαζικά, ψάχνοντας την κόντρα επίθεση, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να βρει το γκολ και το 0-0 του ημιχρόνου ήταν φυσικό επακόλουθο της εικόνας των δυο ομάδων, με τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν στο μπλοκάκι τους δυο ακόμη... υποψίες φάσεων με τον Μαουρίσιο στο 37΄και το σουτ του Πέλκα στις καθυστερήσεις αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

 

Επιστροφή με γκολ Πέλκα!

 

Με την έναρξη του β' μέρους, ο Δικέφαλος παρουσίασε μια πιο βελτιωμένη εικόνα συγκριτικά με αυτήν του πρώτου 45λεπτου, με τους Βιεϊρίνια και Μακ να ανεβαίνουν περισσότερο και τον Πέλκα να κινείται πιο κοντά στον Πρίγιοβιτς και να δίνει εν τέλει τη λύση στην ομάδα του.

 

Στο 56΄ ο Μακ σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα έφθασε στον Μαουρίσιο που ήταν εντός περιοχής, ο Βραζιλιάνος έδωσε αριστερά στον Μπίσεσβαρ και ο Ολλανδός με χαρακτηριστική ψυχραιμία "σέρβιρε" για τον Πέλκα, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

 

Σειρά του Μαουρίσιο και 0-2!

 

Ο ΠΑΟΚ, εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και μέσα σε πέντε λεπτά, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-2. Ο Μακ πρόσθεσε ακόμη μια σέντρα, αυτήν την φορά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφθασε στον Μαουρίσιο, ο οποίος με κεφαλιά - ψαράκι δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Παπαδόπουλο.

 

"Τρίποντο" για τον ΠΑΟΚ και έκτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη!

 

Με το... μαξιλαράκι των δυο τερμάτων, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές, θέλοντας να... φρεσκάρει την ομάδα του, την ώρα που και ο Μπάμπης Τεννές ανακάτεψε την τράπουλα, θέλοντας να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

 

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η επέμβαση του Πασχαλάκη στη μεγάλη ευκαιρία του Άστσεριτς, αρνούμενος να δεχθεί γκολ. Το 0-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, που φέρνει τον ΠΑΟΚ στην έκτη διαδοχική του εκτός έδρας νίκη, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

Συνθέσεις:

 

Η ενδεκάδα της Λαμίας: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο (Ben DJemia 66’) Μπλάζιτς, Πίτι, Ακόστα, Βάντερσον (Καραγιάννης 75’), Μπούντνικ (Αστσέριτς 60΄)

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (Μουλέν 78’ ), Μακ (Κουλούρης 89΄), Μπίσεσβαρ (Λημνιός 73΄) Πρίγιοβιτς