Πέθανε ο δημοσιογράφος και φίλος του Ωνάση Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο βετεράνος δημοσιογράφος, Δημήτρης Λυμπερόπουλος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος και συγγραφέας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, Ερρίκος Ντυνάν με κάταγμα στο ισχίο.

 

Ο Δημήτρης Λιμπερόπουλος είχε συνδεθεί στενά με τον Αριστοτέλη Ωνάση τη βιογραφία του οποίου είχε γράψει.

 

Ο ίδιος είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα στην οποία έγγραφε: «Γνώρισα διασημότητες, που μόνο ως ρεπόρτερ θα μπορούσα να πλησιάσω. Κάποιες, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα Μερκούρη, ο Τέλης Σαβάλας, με τίμησαν με τη φιλία τους».

 

«Υπήρξα ένας ρεπόρτερ που κωπηλάτησε σε ήρεμες θάλασσες με γοργόνες και δελφίνια, αλλά και σε επικίνδυνα περάσματα με πιράνχας και σε αγριεμένους ωκεανούς με καρχαρίες», πρόσθετε.

 

Παρατηρούσε, μάλιστα, ότι η δημοσιογραφία είναι «υπέροχη» αρκεί να την εγκαταλείψεις έγκαιρα, όπως έγραφε. «Εγώ την διοχέτευσα στα βιβλία μου» και στο διαδίκτυο, συνέχιζε.

 

Ο Δημήτρης Λιμπερόπουλος ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50 να σκιτσογραφεί και να γράφει άρθρα στην Αθλητική Ηχώ. Το 1959 παίρνει αποκλειστική συνέντευξη από τον Ωνάση. Τα επόμενα χρόνια, εργάζεται σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, ενώ κάνει και τηλεόραση.

 

Παράλληλα, γράφει και βιβλία, όπως τις βιογραφίες των Ωνάση και Νιάρχου, αλλά και μυθιστορήματα.

 

Στο «προφίλ» του, στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Δημήτρης Λιμπερόπουλος έγραφε με νόημα: «Νεκρολογία για ένα ρεπόρτερ που δεν μπόρεσε ν' αλλάξει τον κόσμο, αλλά ούτε τον εαυτό του».

 

in.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ