Πέθανε ο ηθοποιός Πίτερ Φόντα

«Με μεγάλη θλίψη μοιραζόμαστε την είδηση ​​ότι ο Πίτερ Φόντα απεβίωσε», ανέφερε η οικογένεια του ηθοποιού στο περιοδικό People την Παρασκευή το απόγευμα.

 

Όπως ανακοίνωσε η οικογένεια, ο 79χρονος ηθοποιός πέθανε το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

 

Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω καρκίνου του πνεύμονα.

 

Όπως μετέδωσε το ΤΜΖ, ο ηθοποιός τους τελευταίους μήνες νοσηλεύτηκε αρκετές φορές σε νοσοκομείο.

 

«Σε μια από τις πιο θλιβερές στιγμές της ζωής μας, δεν μπορούμε να βρούμε τα κατάλληλα λόγια για να εκφράσουμε τον πόνο στις καρδιές μας. Καθώς θρηνούμε, σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας», σημείωσε η οικογένεια.

Ο Πίτερ Φόντα, αδελφός της ηθοποιού Τζέιν Φόντα και του επίσης ηθοποιού Χένρι Φόντα, έγινε γνωστός μέσα από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε στο Χόλιγουντ.

 

Έπαιξε μεταξύ άλλων στις ταινίες «Easy Rider», «Dirty Mary, Crazy Larry» και «The Cannonball Run».

 

Κέρδισε το βραβείο Χρυσής Σφαίρας καλύτερου ηθοποιού και άλλες διακρίσεις για τον ρόλο του μελισσοκόμου Ulee Jackson στην ταινία του 1997 «Ulee's Gold».

 

Πιο πρόσφατα, ο Φόντα έγινε πρωτοσέλιδο για σχόλια που έκανε σχετικά με τον μικρότερο γιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον 13χρονο Μπάρον.

 

Τον Ιούνιο του 2018, ο Φόντα ανέφερε ότι «πρέπει να πάρουμε τον Μπάρον Τραμπ από τα χέρια της μητέρας του και να τον βάλουμε σε ένα κλουβί με παιδεραστές», με αφορμή τις αναφορές σχετικά με τις πρακτικές κράτησης παιδιών μεταναστών με «μηδενική ανοχή». Τα σχόλια επέφεραν ευρεία καταδίκη.

 

kathimerini.gr