Πέτρος Μάνταλος: Ο συνδετικός κρίκος της «παλιάς» και της «νέας» ΑΕΚ

Μαζί με τον Μιχάλη Μπακάκη είναι οι πιο «παλιοί» στο σημερινό ρόστερ της ΑΕΚ. Ο αρχηγός και ο υπαρχηγός, οι μοναδικοί που (απ)έμειναν στα Σπάτα από το 2014 και τη «δύσκολη» χρονιά της Β’ Εθνικής, από τη στιγμή που αποχώρησε για τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

 

 

Για τον Πέτρο Μάνταλο -περί ου ο λόγος- η σεζόν που ξεκίνησε, φέρνει το μεγαλύτερο και ίσως πιο δύσκολο «στοίχημα» επί των ημερών του στην ΑΕΚ. Κι ο ρόλος του θα είναι κομβικός, κάτι που αντιλαμβάνεται καλά κι ο ίδιος, αναγνωρίζοντας πως -ειδικά φέτος- θα πρέπει να βγει «μπροστά», περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Διότι εκείνος, ως αρχηγός και το πρόσωπο που εμπνέει το μεγαλύτερο σεβασμό εντός των αποδυτηρίων, θα πρέπει να συνδέσει -όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά κι «εσωτερικά»- την «παλιά» με τη «νέα» ΑΕΚ, στο καλοκαίρι των μεγαλύτερων αλλαγών της τελευταίας πενταετίας για τους «κιτρινόμαυρους».

 

 

Με το ελληνικό στοιχείο να μειώνεται σημαντικά στα Σπάτα (έφυγε ο Λαμπρόπουλος, πωλήθηκε ο Μπακασέτας, πιθανότατα θα ακολουθήσουν και οι ΜπάρκαςΓαλανόπουλος), την ώρα που αυξάνεται η πορτογαλική παροικία (δέκα Πορτογάλοι μαζί με το τεχνικό τιμ), ο Μάνταλος είναι ο συνδετικός «κρίκος» που θα πρέπει να ενώσει και να φέρει κοντά την παλιά και τη νέα εποχή. Τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον Μιγκέλ Καρντόσο, εξηγώντας τους στην καθημερινότητα τι σημαίνει «ΑΕΚ».

 

 

Την ίδια ώρα, η εκτίμηση του Πορτογάλου τεχνικού προς τον 28χρονο άσο είναι πολύ μεγάλη. Κι από πλευράς χαρακτήρα, αλλά κυρίως από πλευράς αγωνιστικών χαρακτηριστικών, εκτιμώντας πως μπορεί να του δώσει λύσεις και στις πέντε θέσεις μπροστά απ’ τους στόπερ και πίσω απ’ τον βασικό φορ στο δικό του 4-2-3-1. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, του πόσο «πιστεύει» και υπολογίζει στο πλάνο του τον Μάνταλο, είναι τα θερμά λόγια του Καρντόσο για τον αρχηγό της ΑΕΚ απ’ τις πρώτες κιόλας συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και η απορία του γιατί δεν ξεκίνησε βασικός στα δύο τελευταία παιχνίδια της εθνικής ομάδας με Ιταλία και Αρμενία, καθώς τον θεωρεί έναν απ’ τους πλέον ποιοτικούς Ελληνες ποδοσφαιριστές.

 

 

Ο Καρντόσο κατανοεί επίσης, πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προκύψει πρόταση (και) το εφετινό καλοκαίρι για τον 28χρονο μεσοεπιθετικό και το θεωρεί λογικό. Εφόσον όμως περνάει απ’ το χέρι του, δεν θα ήθελε να τον χάσει, εκτιμώντας πως η παρουσία του εντός της ομάδας (θα) είναι κομβική, για πολλούς και διάφορους λόγους. Σε μία σεζόν που και ο Μάνταλος περιμένει με διαφορετικές σκέψεις, επιθυμώντας να κάνει το δικό του «restart», μετά από δύο σερί χιαστούς και μία περσινή, μέτρια αγωνιστικά χρονιά, που «θυσιάστηκε» για να ξαναβρεί τα πατήματά του…

 

ethnos.gr