Πλημμυρικά φαινόμενα στα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα (video)

Μνήμες από τη μεγάλη καταστροφή του Νοεμβρίου ξύπνησε η νεροποντή που χτύπησε την Αττική και ειδική την πολύπαθη περιοχή της Μάνδρας.

 

Ήδη πολλοί δρόμοι σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μέγαρα έχουν πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με δυσκολία.

 

Η Τροχαία έχει κλείσει το ρεύμα προς Θήβα  στην παλαιά εθνική οδό λόγω ισχυρής βροχόπτωσης,  ενώ κλειστό είναι και το αριστερό ρεύμα  κυκλοφορίας στην Αθηνών Κορίνθου, από λάσπες και λιμνάζοντα νερά, με τον παρακείμενο χείμαρρο να εξακολουθεί να κατεβάζει ορμητικά νερά.

 

Πολλοί καταστηματάρχες στη Νέα Πέραμο αλλά και τη Μάνδρα τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα, καλώντας μάλιστα την πυροσβεστική.

 

Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ η πυροσβεστική είχε δεχθεί πάνω από πέντε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

 

Η αγωνία των κατοίκων βρίσκεται στο ζενίθ καθώς οι δρόμοι κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες λάσπης από τα έργα που γίνονταν στην περιοχή αλλά και πολλά φερτά υλικά από τον χείμαρρο της Θήβας.

 

Σε αρκετές περιοχές της Μάνδρας τα νερά παρασύρουν τους κάδους απορριμμάτων.

 

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής απομακρύνουν από τους πλημμυρισμένους δρόμους τα αυτοκίνητα τους ενώ άλλοι με ότι μέσα διαθέτουν προσπαθούν να ανοίξουν τα φρεάτια.

 

Όπως είναι γνωστό από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου στη Δυτική Αττική είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άνθρωποι.

 

Η "Νεφέλη" εδώ και μερικές ώρες πλήττει πολλές περιοχές της Ελλάδας και οι μετεωρολόγοι αλλά και η γενική γραμματεία προστασίας του πολίτη είχαν προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ