Πώς θα κυλήσει ο καιρός όλη την εβδομάδα

Συνεχίζονται οι καλές θερμοκρασίες και σήμερα Δευτέρα με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 19 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στις Κυκλάδες και το Καρπάθιο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

 

Ηλιοφάνεια και αυξημένα ποσοστά υγρασίας τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

 

Ηλιοφάνεια και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

 

Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή

 

Τετάρτη 16-10-2019

 

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις παροδικές αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

Πέμπτη 17-10-2019

 

Λίγες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Παρασκευή 18-10-2019

 

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Σάββατο 19-10-2019 και Κυριακή 20-10-2019

 

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ