Προσοχή! Κίνδυνος ατυχήματος στο Κιάτο (Εικόνα)

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε επιστολή- καταγγελία:

 

«Είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες, σε όλους μας, ότι σε κάθε πόλη, σε κάθε Τοπική Κοινότητα, υπάρχουν  κοινόχρηστοι χώροι που προορίζονται για χρήση των πεζών.

 

Όλοι οι Δημότες, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας και κυρίως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι πολίτες με τις ιδιαίτερες ικανότητες χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς, για να απολαμβάνουν τη βόλτα τους, τον καφέ τους, τα ψώνια τους  με ασφάλεια, χωρίς ενόχληση.

 

Στη πόλη μας δυστυχώς δεν υπάρχουν ιδιαίτερα πολλοί κοινόχρηστοι χώροι, γι αυτό όλοι μας οφείλουμε να τους προστατεύουμε και να  σεβόμαστε τους συμπολίτες μας που τους χρησιμοποιούν και ιδιαίτερα τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

 

Κατά πρώτον πολλοί συμπατριώτες δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη που έχουν να  εφαρμόζουν τους κανόνες της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, όπως ορίζονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Κατά δεύτερον οι Υπηρεσίες, που είναι από τον Νόμο εντεταλμένες να εφαρμόζουν τις Διατάξεις του Κ.Ο.Κ. σ αυτούςπου παραβιάζουν τις προαναφερόμενες διατάξεις, οφείλουν να εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις.

 

Όλοι μας πλέον πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να προστατεύουμε τους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής μας.

 

Ας αναλάβουμε πλέον όλοι μας δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση που σημαίνει πολιτισμός, σεβασμός στους Νόμους και στους συνανθρώπους  μας.

 

Θα αναδείξω εδώ ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά τον πεζόδρομο της Κλεισθένους.

 

Πρόσφατα, προέκυψε ένα σοβαρό ζήτημα στον πεζόδρομο της Κλεισθένους,  με τον παρ ολίγο τραυματισμό παιδιού, από διερχόμενο μοτοποδήλατο που οδηγούσε συμπατριώτης μας, που παραβίασε τους κανόνες κυκλοφορίας.

 

Αυτό το γεγονός υπήρξε η αφορμή καταστηματάρχης της περιοχής να τοποθετήσει πρόχειρη πινακίδα για να επισημάνει τη πιθανή πρόκληση ατυχημάτων από οδηγούς μοτοποδηλάτων- ποδηλάτων, που κινούνται στους πεζόδρομους.

 

Δε συμφωνούμε βέβαια με την ενέργεια του καταστηματάρχη, αλλά, διαπιστώνοντας και αυτός την απουσία της Δημοτικής αρχής, προέβη στη τοποθέτηση της πρόχειρης πινακίδας.

 

Δυστυχώς, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, η Δημοτική αρχή είναι απούσα από όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη περιοχή και δεν περιμένουμε καμία αντίδραση εκ μέρους της, άλλωστε παλαιότερα παραβίαζε τους κανόνες κυκλοφορίας στον πεζόδρομο της Κλεισθένους και ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής.

 

-Αγαπητοί συμπατριώτες ας αναλογισθούμε όλοι μας τις ευθύνες που έχουμε ως πολίτες για την εν γένει συμπεριφορά μας, όπως προαναφέρθηκε και ανάλογα να συμπεριφερόμαστε.