Ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό από μεγάλο Tour Operator

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και το τουριστικό της προϊόν δίνει η Thomas Cook, ένας από τους μεγαλύτερους Tour Operator παγκοσμίως, καθώς από τη χώρα μας ουσιαστικά υλοποιείται η μετεξέλιξή του από κλασικό «οργανωτή ταξιδίων», σε «Hotel Operator» επώνυμων μονάδων.

 

 

Όπως τονίζει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής επικοινωνίας και μάρκετινγκ της ξενοδοχειακής διεύθυνσης της Thomas Cook, Ντέιβιντ Τσάιλντ, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόκτηση δύο ακόμα ξενοδοχειακών ακινήτων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Thomas Cook ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία της, υπό την επωνυμία Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), αγόρασε το Casa Cook Kos, το οποίο διαθέτει 100 δωμάτια και είναι η αποδοτικότερη ξενοδοχειακή μονάδα υπό την επωνυμία της Thomas Cook, καθώς και μια έκταση στην Κω, στην οποία η εταιρεία προτίθεται να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο Cook's Club, δυναμικότητας 250 δωματίων, για το επόμενο καλοκαίρι.

 

 

Στόχος πλέον αυτής της επιχειρηματικής στροφής της Thomas Cook, όπως τονίζει ο κ. Τσάιλντ, είναι η ανάδειξή της σε μια από τις κορυφαίες εταιρίες παραθεριστικών ξενοδοχείων, με στοιχείο διαφοροποίησής της, την παροχή υψηλών υπηρεσιών στον πελάτη με επίκεντρο τις εμπειρίες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η ξενοδοχειακή μονάδα Casa Cook, που θα ανοίξει στις 18 Μαΐου στα Χανιά και θα είναι το πρώτο Casa Cook για οικογένειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υπηρεσίες που θα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.

 

 

Σε ερώτηση για άλλες επενδυτικές κινήσεις του ομίλου στην Ελλάδα, ανέφερε ότι ο όμιλος αναζητά κι άλλες περιοχές για ξενοδοχειακά ακίνητα, που ωστόσο πρέπει να πληρούν προδιαγραφές προσβασιμότητας (αεροδρόμια κ.λπ.), με την Καλαμάτα, τη Σαντορίνη, την Κρήτη κι άλλες περιοχές να είναι στο «στόχαστρο».

 

 

Η TCHI ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 έχοντας πέντε ξενοδοχεία, ως κοινοπραξία σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης ξενοδοχείων LMEY και έχοντας συμφωνήσει εκ των προτέρων να αποκτήσει ένα ξενοδοχείο 300 δωματίων στις Βαλεαρίδες. Με τις νέες προσθήκες συμπληρώνονται συνολικά 2.800 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται υπό κατασκευή. Τον χειμώνα, η TCHI επένδυσε 7 εκατ. ευρώ στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στην Ελλάδα, το Sunwing Kallithea στη Ρόδο, για την ανακαίνισή του, συμπεριλαμβάνοντας την προσθήκη δωματίων με πισίνα στο ξενοδοχείο, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση για περισσότερο πολυτελή καταλύματα.

 

 

Συγχρόνως, έχει διαμορφωθεί ένα περαιτέρω πλάνο εξαγορών ξενοδοχείων, σύμφωνα με την πρόθεση της κοινοπραξίας να διαθέτει 10-15 ξενοδοχεία, στα πρώτα δύο χρόνια της λειτουργίας της. Η TCHI θα ανοίξει αυτό το καλοκαίρι το πρώτο νεόκτιστο Casa Cook στην Ίμπιζα, ενώ έχει εξασφαλίσει δύο γύρους χρηματοδότησης συνολικού ύψους 91 εκατ. ευρώ από τράπεζες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Τράπεζα Πειραιώς. Η κοινοπραξία έχει συσταθεί για να βοηθήσει την Thomas Cook να επιταχύνει τα φιλόδοξα σχέδιά της να διαχειριστεί περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες υπό την επωνυμία της και επικεντρώνεται στο να επενδύει σε σημαντικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μεσόγειο γενικότερα.

 

 

Το 2018, όπως τονίστηκε, περίπου 3 εκατομμύρια ήταν οι πελάτες που ήλθαν στην Ελλάδα μέσω της Thomas Cook και η εκτίμηση είναι ότι και φέτος τα μεγέθη θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα.

news.gr