Σαββατοκύριακο για βουτιές: Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία, καθώς ήδη από χθες το σκηνικό του καιρού άλλαξε, βάζοντας τη χώρα σε καλοκαιρινούς ρυθμούς. 

 

Ο καιρός, σύμφωνα με τα προγνωστικά, θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. 

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ. 

 

Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς. 

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr σήμερα σε όλη τη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια, ενώ θα παρατηρηθεί και άνοδος της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Σήμερα, η μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της χώρας, ενώ η απολύτως μέγιστη αναμένεται να είναι οι 37 βαθμοί στην Κεντρική Μακεδονία.

 

Ψηλά θα μείνει η θερμοκρασία και την Κυριακή, οπότε αναμένεται άνοδος και στα δυτικά. 

 

Στην Αττική, σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, σύμφωνα με την ΕΜΥ με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

 

Ανάλογη εικόνα θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τη θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ