Σωματείο Συνταξιούχων Λουτρακίου: Όχι στις αυξήσεις και στις διακοπές ρεύματος

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Συνταξιούχων Λουτρακίου αναφορικά με τις ξελίξεις στην ΔΕΗ κασι τις συνέπειες των αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος, ιδίως για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους.

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

 

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωράει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Στόχος της είναι η παράδοση της παραγωγής ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα η εξαπόλυση επίθεσης στα λαϊκά νοικοκυριά μέσω των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

 

 

Η επίθεση αυτή επηρεάζει άμεσα και εμάς τους συνταξιούχους, κάθε εργαζόμενο, μικρομεσαίο επαγγελματία και αγρότη που προσπαθούμε μέρα νύχτα να ανταποκριθούμε στις δεκάδες υποχρεώσεις που έχουμε.

 

 

Στα χρόνια της κρίσης είδαμε να μειώνονται δραματικά οι συντάξεις μας. Σήμερα μας καλούν να βάλουμε πλάτη για να σωθεί η ΔΕΗ, να πληρώνουμε δηλαδή ακόμα πιο ακριβά το ήδη πανάκριβο ρεύμα.

 

 

Η κυβέρνηση διατυμπανίζει μονότονα ότι η ανάπτυξη αφορά τους μικρούς. Το παράδειγμα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και το σαφάρι διακοπών ρεύματος που ήδη έχει ξεκινήσει σε χαμηλοσυνταξιούχους, εργαζόμενους και στο Δήμο μας δείχνει περίτρανα ποιους αφορά η ανάπτυξή της!!!!

 

 

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσει τα επιχειρηματικά κέρδη της ΔΕΗ και των άλλων μεγάλων επιχειρήσεων στο χώρο της ενέργειας. Να απελευθερώσει πλήρως την αγορά ενέργειας όπως επιθυμεί η πολιτική της Ε.Ε. μετατρέποντας το ηλεκτρικό ρεύμα από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα. Αυτό αποκαλύπτουν τα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοίνωσε:

 

 

Αύξηση στην τιμή του ρεύματος από 16,4% έως 19,4%, την ώρα που την τελευταία δεκαετία, στα πλαίσια πάντα της πολιτικής της «απελευθέρωσης» που ακολούθησαν διαδοχικά όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί ήδη κατά 150%.

 

 

Μείωση της έκπτωσης που κάνει η ΔΕΗ τους συνεπείς πελάτες από το 10% στο 5%. Όπως ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε μείωση από 15% στο 10%.

 

 

Επιβολή «ρήτρας ρύπων» εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που θα επιβαρύνει πρόσθετα τα τιμολόγια.

 

 

Χιλιάδες απολύσεις με τη μορφή «εθελουσίας εξόδου» και υλοποίηση του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων.

 

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παλέψουμε:

 

 

Ενάντια στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για το λαό.

 

 

Καμία διακοπή ρεύματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, εργαζόμενο, άνεργο, φτωχό αγρότη, αυτοαπασχολούμενο, σε οικογένειες με Αμεα και άλλες ευπαθείς ομάδες. Ευνοϊκές ρυθμίσεις ανάλογες με το εισόδημα χωρίς καμία προκαταβολή.

 

 

Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΔΕΗ.

 

 

Όχι την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ ορυχείων. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ύδρευση).

 

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ!

 

 

ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!

 

Η Διοίκηση