Σπύρος Ράτης: "Με απείλησαν και τους μίλησα όπως έπρεπε να τους μιλήσω. Απειλές δεν δέχομαι" (video)

Να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, σχετικά με το περιστατικό που κατήγγειλε ο Χρήστος Ασημακόπουλος, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης και ο Σπύρος Ράτης, φέρονται να μίλησαν άσχημα στην ιδιοκτήτρια του Ξενοδοχείου Ηλιόχαρη που φιλοξενεί περίπου 400 μετανάστες στην επιχείρησή της, επιχείρησε ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "Για το περιστατικό που κατήγγειλε ο κύριος Ασημακόπουλος, ανέφερε ο κύριος Αχμέτ μας απείλησε. Μας απείλησε ότι αν δεν στείλουμε πυροσβεστικά μέσα άμεσα θα βγάλει 400 λαθρομετανάστες να κλείσουν το δρόμο. Εγώ απειλές δεν δέχομαι από κανέναν. Εκεί αντέδρασα και του μίλησα έτσι όπως έπρεπε να του μιλήσω. Και δεν απείλησε μόνο εμένα, κλείσαμε το τηλέφωνο συνέχισε να βρίζει και να απειλεί. Εγώ απειλές δεν δέχομαι από κανέναν και Εννοείται ότι θα κοιτάξω πρώτα τους συνδημότες μου".

 

Είχε προηγηθεί ενημέρωση σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι Άγιοι Θεόδωροι και η πορεία της αποκατάστασής τους: "Τα ευχαριστώ όντως δεν είναι για εμάς τους Δημοτικούς και τους Περιφερειακούς συμβούλους. Είναι η δουλειά μας να τρέχουμε όπου υπάρχει πρόβλημα και να δίνουμε λύσεις. Τα ευχαριστώ είναι για τις υπηρεσίες, για τους υπαλλήλους που ήταν εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ για να σώσουν τις περιουσίες των συνδημοτών μας. Τα ευχαριστώ είναι για την ΕΥΔΑΠ που ήρθε από την Αθήνα και είναι στους Αγίους Θεοδώρους 48 ώρες τώρα. Και θα μείνουν όσο χρειαστεί για να κάνουν άντληση υδάτων. Τα ευχαριστώ είναι για τους ιδιώτες, για τις εταιρείες όπως η Motor Oil και άλλοι ιδιώτες που φέραν μηχανήματα γιατί το κράτος δεν είχε τη δυνατότητα να μας καλύψει. Μόνο η Περιφέρεια ενδιαφέρθηκε και έστειλε μηχανήματα από την πρώτη στιγμή".

 

Αναφορικά με τις ζημιές τόνισε ότι "Η πυροσβεστική έχει κάνει πάνω από 100 αντλήσεις οι περισσότεροι δρόμοι έχουν αποκατασταθεί ενώ το δίκτυο ύδρευσης έχει υποστεί τεράστια καταστροφή. Τα ρέματα είχαν καθαριστεί ευτυχώς από την Περιφέρεια εδώ και δεκαπέντε μέρες και αυτό βοήθησε πάρα πολύ. Επίσης υπάρχουν ζημιές στο γήπεδο "Κώστα Ζαμπέτας", το οποίο έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή και στο στενό, το κομμάτι που βρίσκεται μετά του Σημίτη προς τη Motor Oil το οποίο υποχώρησε και είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Έχουμε κάνει το έγγραφο για να κηρυχθεί ο Δήμος σε έκτακτη ανάγκη, για να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι ιδιοκτήτες".

 

Δείτε το video: