Στα ύψη και σήμερα ο υδράργυρος με 39άρια, πότε θα υποχωρήσει ο μίνι καύσωνας

Στα ύψη θα κινηθεί και σήμερα, Κυριακή, ο υδράργυρος αγγίζοντας κατά τόπους ακόμη και τους 39 βαθμούς Κελσίου!

 

 

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με εξαίρεση κάποιες τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κάποιους τοπικούς όμβρους στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

 

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

 

 

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλία έως 39 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

 

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης γενικά αίθριος θα είναι την Κυριακή ο καιρός με μερικές παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Αύριο, Δευτέρα, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα νότια της χώρας, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

 

 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στην ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία, με εξασθένηση το βράδυ.

 

 

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

 

 

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 μποφόρ.

 

 

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.gr, η θερμοκρασία στη χώρα θα υποχωρήσει από την Τρίτη, 25 Ιουνίου, ενώ αντίθετα στη Δυτική Ευρώπη θα έχουμε ισχυρό κύμα καύσωνα.

 

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ