Συγκλονίζει ο πατέρας του 16χρονου από το Λουτράκι: «Αν σκότωσε, να καταδικαστεί»

Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί ο 16χρονος για το αποτρόπαιο έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα. «Αν το έκανε να καταδικαστεί», δηλώνει ο πατέρας του έφηβου, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

 

Ο 16χρονος από το Λουτράκι που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 50χρονης, σιωπηλός και με σκυμμένο το κεφάλι οδηγήθηκε στον ανακριτή, ο οποίος τον έκρινε προφυλακιστέο. Την ίδια ώρα ο πατέρας του 16χρονου μίλησε στο Mega.

 

-“Εμάς μας το είπε το μεσημεράκι και το λέω «σήκω, να πάμε στην αστυνομία». Ναι μου λέει θα πάω να παραδοθώ. Να πάμε του λέω παρέα τώρα.

 

Του λέω αγόρι μου εσύ έκανες τίποτα, του λέω, όχι ρε μπαμπά μου λέει. Εν τω μεταξύ μας είπε ο δικηγόρος ότι δεν έχει το μαχαίρι αποτυπώματά του. Τα ρίξανε τώρα στον πιο μικρό, σου λέει αυτός το έκανε”!

 

Συγκλονισμένος, ζητά την καταδίκη του γιου του, αν συμμετείχε στη στυγερή δολοφονία της άτυχης 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα.

 

«Εγώ έχω πέσει από τα σύννεφα, άμα το έκανε αυτό για εμένα να καταδικαστεί. Τέλος. Ας είναι γιος μου, ας είναι όποιος είναι δεν με ενδιαφέρει. Έχω εμπιστοσύνη όμως στην αστυνομία και στους δικαστές», πρόσθεσε.

 

“Τις παρέες τις είχα γνωρίσει κανά δυο φορές στην Αθήνα και του είχαμε πει με τη μάνα του, μακριά από τα παιδιά αυτά. «Όχι ρε μπαμπά. Όχι ρε μαμά. Είναι καλά παιδιά», «τι καλά παιδιά ρε (…); Γυαλίζει το μάτι αφού, δεν ξέρω του λέω;». Όχι ρε μπαμπά, όχι ρε μπαμπά. Ήταν φίλοι, μα ήταν φίλοι, βγαίνανε συνέχεια μαζί”.

 

Η σοκαριστική απολογία της κόρης

 

H ανήλικη φαίνεται πως περιέγραψε με πολύ γλαφυρό τρόπο τη στιγμή που τα δύο αγόρια σκότωσαν τη μητέρα της, την ώρα που εκείνη βρισκόταν στο δωμάτιό της και τα άκουγε όλα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ίδια.

 

«Ήμουν στο δωμάτιό μου. Έκατσα στο κρεβάτι μου κι έτρεμα. Άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και μετά σιωπή. Κατάλαβα ότι όλα είχαν τελειώσει», είπε η 15χρονη στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν.

 

Το θύμα πίστευε ότι ο φίλος της κόρης της τής κλέβει χρήματα 

 

Όπως είπε το κορίτσι, πριν από έξι μήνες γνώρισε τον 17χρονο και έναν μήνα μετά τη γνωριμία τους έκαναν σχέση. Ο νεαρός Ρουμάνος δεν έμενε στο σπίτι του και κοιμόταν από εδώ και από εκεί σε σπίτια φίλων του. Επειδή, λοιπόν, η 15χρονη τον αγαπούσε, αποφάσισε να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της.

 

Τότε ήταν που ξεκίνησαν οι καβγάδες με τη μητέρα της. Ο βασικός λόγος ήταν γιατί εκείνη πίστευε ότι ο 17χρονος της έκλεβε χρήματα από την πώληση του αυτοκινήτου του άνδρα της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από έναν χρόνο.

 

Αρχικά τα δύο παιδιά αποφάσισαν να τη σκοτώσουν ρίχνοντας υπνωτικά χάπια στον καφέ της. Όταν είδαν ότι δεν τα κατάφεραν σκέφτηκαν να τη δολοφονήσουν με δηλητήριο, αλλά δε γνώριζαν από πού να το προμηθευτούν.

 

Την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, η 50χρονη είχε έναν ακόμα έντονο καβγά με τον 17χρονο. Το ζευγάρι κλείστηκε στο δωμάτιο της κοπέλας και αποφάσισαν να τη σκοτώσουν με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του το αγόρι. Επειδή όμως, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται εκείνοι, δεν είχαν τη δύναμη να της αφαιρέσουν οι ίδιοι τη ζωή, ο 17χρονος σκέφτηκε τον 16χρονο φίλο του για να κάνει τη δουλειά.

 

Τι έγινε το μοιραίο βράδυ

 

Ο Ρουμάνος έστειλε μήνυμα στον φίλο του, ότι θα χρειαστεί τη βοήθειά του και τον κάλεσε να πάει στο σπίτι στην Αγία Βαρβάρα.

 

Στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, ο 16χρονος έφτασε εκεί κι έστειλε μήνυμα στον σύντροφο του κοριτσιού ότι βρίσκεται έξω από την πόρτα. Το ζευγάρι του άνοιξε και τα δύο αγόρια, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η κόρη του θύματος, πήγαν στην κρεβατοκάμαρα την μητέρας, η οποία κοιμόταν. Αφού την σκότωσαν, κάθισαν στο σπίτι επί τρεις ώρες για να δουν τι θα κάνουν.

 

Οι κινήσεις τους μετά τη δολοφονία

 

Όπως κατέγραψε κάμερα ασφαλείας γειτονικού καταστήματος, η κόρη της άτυχης γυναίκας με τον σύντροφό της βγήκαν από το σπίτι περίπου στις 09:00 το πρωί της Παρασκευής και μετά από λίγο βγήκε και ο τρίτος της παρέας.

 

Έδεσαν τη σορό με υφασμάτινους ιμάντες, την τύλιξαν με κουβέρτες με σκοπό να τη μεταφέρουν σε άλλο σημείο. Όμως ξαφνικά μια γειτόνισσα άρχισε να χτυπά επίμονα το κουδούνι και την πόρτα του διαμερίσματος. Τα αγόρια τρόμαξαν και έκαναν ησυχία για να μην τους ακούσει. Όταν σταμάτησε κι έφυγε, βγήκαν έξω και γύρω στις 15:00 το μεσημέρι συναντήθηκαν με την 15χρονη.

 

Όλοι μαζί πήγαν στο κέντρο της Αθήνας, έφαγαν σε ένα μαγαζί και το απόγευμα το αγόρια πήγαν πάλι στο διαμέρισμα για να βρουν χρήματα, κάρτες ανάληψης και κοσμήματα που θα μπορούσαν να πάρουν μαζί τους. Βρήκαν το πορτοφόλι της άτυχης γυναίκας που είχε μέσα την κάρτα ανάληψης μετρητών, την πήραν κι έβγαλαν από δύο ξεχωριστά ΑΤΜ περίπου 500 ευρώ. 

 

Το βράδυ κοιμήθηκαν σε ένα σχολείο και το επόμενο πρωί πήγαν στο Μοναστηράκι και αγόρασαν μια μεγάλη μαύρη τσάντα. Πήγαν πάλι στο διαμέρισμα και πήραν κάποια πράγματα που νόμιζαν ότι θα τους χρειαστούν και μετά πήγαν στα ΚΤΕΛ με σκοπό να μεταβούν στις Σέρρες και από εκεί στη Βουλγαρία και μετά στη Ρουμανία

 

Δεν υπήρχε, όμως εκείνη την ώρα δρομολόγιο για Σέρρες κι έτσι πήραν λεωφορείο για Θεσσαλονίκη και από εκεί άλλο λεωφορείο για Σέρρες.

 

Ο 16χρονος Ρουμάνος όταν έφτασε στις Σέρρες τους είπε ότι είχε μια δουλειά, έφυγε και δεν ξαναγύρισε. 

 

Το λάθος του κοριτσιού που την πρόδωσε 

 

Το ζευγάρι κοιμήθηκε σε μια μάντρα αυτοκινήτων και το επόμενο πρωί, αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί τα δύο παιδιά έδωσαν ψεύτικα στοιχεία, όμως το κορίτσι έδωσε το πραγματικό όνομα της μητέρας της κι έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Εντωμεταξύ ο 16χρονος είχε επιστρέψει στο σπίτι του στο Λουτράκι, είχε πει τα πάντα στους γονείς του και μετά από λίγο παραδόθηκε κι εκείνος στις αρχές.