Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: «Θα προσπαθήσουν να απαγάγουν τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς»

Με δημόσια πρόσκληση για τη διάπραξη της απαγωγής ισοδυναμεί η επικήρυξη των 8 Τούρκων στρατιωτικών από την Άγκυρα, όπως αναφέρουν οι νομικοί που έχουν αναλάβει την υποστήριξή τους.

 

 

Μετά τη δημοσιοποίηση της αμοιβής των 770.560 δολαρίων, που δίνουν οι Τουρκικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των «8», η Αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα φύλαξής τους, μεταφέροντάς τους σε νέο ασφαλή χώρο. Ο νέος σχεδιασμός της Αστυνομίας κρίνεται απαραίτητος, καθώς η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει επισήμως μια καταδρομική ενέργεια, κάτι που σύμφωνα με τη RealNews, έχουν αντιληφθεί πλήρως οι ίδιοι οι διωκόμενοι Τούρκοι στρατιωτικοί.

 

 

Τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία είχε ζητήσει από την Ιντερπόλ να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά η υπηρεσία.

 

 

«Ο κίνδυνος είναι ότι σε περίπτωση παράνομης καταδρομική ενέργειας, η Τουρκία μπορεί να καλυφθεί πίσω από την ανωνυμία των δραστών και να ισχυριστεί ότι η απαγωγή, την οποία επιδιώκει, δεν είναι αποτέλεσμα κριτικής πρωτοβουλίας, αλλά κάποιων άγνωστων ιδιωτών, που ενήργησαν για να εισπράξουν την αμοιβή», αναφέρει ο δικηγόρος των «8», κ. Χρήστος Μυλωνόπουλος.

 

 

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις επανασχεδιάστηκαν σε κεντρικό επίπεδο όλα τα μέτρα προστασία που είχαν τεθεί σε εφαρμογή όταν αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε η μεταφορά τους σε τοποθεσία που θα είναι αδύνατο να την προσεγγίσει κανείς, η οποία κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

 

newsbomb.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ