Συνάντηση Πιτσάκη με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση

Τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, ζήτησε να δει  χθες ο Υπουργός Εργασίας  κ. Γιάννης Βρούτσης, λίγο πριν καταθέσει στην Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 

Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν, ο Υπουργός Εργασίας  κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης.

 

Μεταξύ άλλων που λέχθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, έθεσε υπ’ όψιν του υπουργού συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούσαν τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναμένονται αλλαγές σε 4 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους.

 

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο των 104 άρθρων φέρνει αυξήσεις στις κύριες συντάξεις έως 250 ευρώ για όσους έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης και έως 200 ευρώ στις επικουρικές με αναδρομική ισχύ από 1/10/2019, αλλά και σαρωτικές αλλαγές στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών για 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Το νέο νομοσχέδιο φέρνει μεγάλες αλλαγές  και καινοτόμες λύσεις που πολλά χρόνια ζητούσε η αγορά όπως:

 

-Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας

 

-Καμία σύνδεση των εισοδημάτων με τις ασφαλιστικές εισφορές

 

Ένα τολμηρό νομοσχέδιο που θα μειώσει κατά μεγάλο βαθμό το κόστος ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών και άλλων κατηγοριών.

 

Ο κ. Πιτσάκης συνεχάρη τον υπουργό Εργασίας για την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει γενναία στον ευαίσθητο χώρο της ασφάλισης.

 

korinthosnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ