Συναυλία – αφιέρωμα από τη Φιλαρμονική Λουτρακίου στις ταινίες ορόσημο του ιταλικού κινηματογράφου!

Την Κυριακή 5 Απριλίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, μια θεματική συναυλία – αφιέρωμα, από τη Φιλαρμονική Λουτρακίου, στις ταινίες ορόσημο του ιταλικού κινηματογράφου!

 

Ο ταχυδρόμος, το Cinema Paradiso του Τζουζέπε Τορνατόρε, το οσκαρικό δράμα La Vita E Bella του Roberto Benigni, τα γουέστερν ο Καλός ο κακός και άσχημος και το Κάποτε στη Δύση αλλά και διάσημες ταινίες του Fellini όπως το Amarcord και 8 1/2 μέσα από τις εμβληματικές μουσικές των Ennio Morricone, Nicola Piovanni και Νίνο Rotta.

 

Το Cinecitta είναι ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο στη Ρώμη και θεωρούνταν η καρδιά του Ιταλικού κινηματογράφου. Τα στούντιο κατασκευάστηκαν το 1937 κατά την διάρκεια της φασιστικής περιόδου από τον Μπενίτο Μουσολίνι με σκοπό την αναγέννηση της βιομηχανίας του Ιταλικού κινηματογράφου που βρισκόταν σε κρίση εκείνη την εποχή.

Η «Πόλη του Σινεμά» όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί είχε γίνει διεθνώς γνωστή. Στα θρυλικά της στούντιο ο Φελίνι, ο Βισκόντι, ο Σκορτζέζε κι ένα σωρό άλλοι σκηνοθέτες μαζί με ιερά τέρατα της τέχνης, όπως η Λιζ Τέιλορ, η Σοφία Λόρεν και άλλοι πολλοί έχουν γυρίσει ταινίες-κολοσσούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.

 

Την παρουσίαση θα κάνει για ακόμα μια φορά ο Αλέξης Κωστάλας.