Συννεφιασμένη Κυριακή: Πού αναμένονται βροχές

Νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια καθώς και τοπικές βροχές αναμένονται για την Κυριακή, με τη θερμοκρασία σε Αττική και Θεσσαλονίκη να μην ξεπερνά τους 26 βαθμούς.

 

Οι βροχές ενδεχομένως να εξελιχθούν και σε μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Στην Αττική αναμένονται περιοδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 26 βαθμούς.

 

Λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν το απόγευμα αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

 

Στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25, στην Ήπειρο από 10 έως 25 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 27, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 25 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα Σάββατο, παρατηρούνται βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής και Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

 

Σημειώνεται ότι μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζει η Σκόπελος με τον δήμο να ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι κοινόητες Γλώσσας, Κλήματος και Πανόρμου.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ