Τα 15 κορυφαία υγιεινά σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες..

Είναι γνωστό πως μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή αποτελείται από 5 γεύματα. Ποια είναι αυτά; 3 βασικά (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) και 2 ενδιάμεσα – σνακ (δεκατιανό και απογευματινό).

 

Ποια είναι όμως τα υγιεινά σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά ή έστω να διατηρήσετε το βάρος σας; Πρόκειται για λαχταριστές ιδέες ενδιάμεσων γευμάτων που θα σας κρατήσουν χορτάτη, θα σας προσφέρουν πολλά θρεπτικά στοιχεία, απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού σας και πολλές φορές θα σας κάνουν να νιώσετε πως δεν κάνετε δίαιτα, αλλά απολαμβάνετε gourmet φαγητά.

 

Αντί λοιπόν να καταφύγετε στα πατατάκια, δοκιμάστε να φάτε ποπ κορν χωρίς βούτυρο. Όπως επίσης αντί για τις πολυαγαπημένες σε όλους τηγανιτές πατάτες, καταναλώστε μια ωραία ψητή πατάτα με λαχανικά.

 

Ακόμη κι αν κάνετε δίαιτα ή απλά προσπαθείτε να διατηρήσετε το βάρος σας στα φυσιολογικά επίπεδα, τα ενδιάμεσα γεύματα, τύπου σνακ, είναι απαραίτητα. Ωστόσο, αν και υπάρχουν πολλές λιχουδιές που μπορείτε να φάτε, καλό θα είναι να μην το παρακάνετε. Δοκιμάστε λοιπόν να βάλετε στην διατροφή σας λιχουδιές και ωραίους διατροφικούς συνδυασμούς που θα σας προσφέρουν ευχαρίστηση, θα σας χορτάσουν, αλλά δεν θα σας φορτώσουν με άδειες θερμίδες.

 

Αυτά είναι μόνο μερικές από τις υπέροχες προτάσεις για σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες. Δείτε μια λίστα με 15 προτάσεις και αδυνατίστε χωρίς να νιώθετε στέρηση…

 

15 υγιεινά σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες:

 

1) Αυγό και λεπτές φέτες αγγουριού: Το πιο απλό και λαχταριστό υγιεινό σνακ. Φάτε ένα βραστό αυγό και συνοδέψτε το με λίγες φέτες αγγουριού.

 

2) 3 φλιτζάνια ποπ κορν φτιαγμένα στον αέρα: Απολαύστε τις ταινίες σας ή τα χαλαρά βράδια στον καναπέ παρέα με τα αγαπημένα σας ποπ κορν χωρίς τύψεις. Απλά φροντίστε να τα φτιάξετε χωρίς βούτυρο, αλλά με αέρα, και να προσθέσετε ελάχιστο αλάτι.

 

3) 2 ασπράδια αυγού και μια φέτα πολύσπορο ψωμί: Αποφύγετε το λευκό ψωμί και προτιμήστε ένα πολύσπορο. Το συγκεκριμένο είδος ψωμιού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες λόγω των σπόρων, οι οποίοι είναι και πολύ θρεπτικοί. Καλύψτε τη φέτα του ψωμιού με το ασπράδι του αυγού και ψήστε το ελαφρώς στην τοστιέρα. Ή ψήστε το ασπράδι και βάλτε το πάνω από το ψωμί σας.

 

4) 1 φλιτζάνι σέλερι και 2 κουταλιές της σούπας French Onion Dip: Δώστε στο σέλερι τη νοστιμιά που του λείπει, βουτώντας το σε ένα French Onion Dip.

 

5) 1 φλιτζάνι σμέουρα (κόκκινα μούρα) με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι: Κάντε το γιαούρτι με τα φρούτα σας πιο γλυκό προσθέτοντας μια κουταλιά του γλυκού μέλι. Πρόκειται για ένα υγιεινό σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες που γίνεται γλυκό, αλλά και πολύ θρεπτικό – δυναμωτικό χάρη στο μέλι.

 

6) 1/2 ψητή πατάτα με σαλάτα: Ψήστε την πατάτα σας στο φούρνο ή τα μικροκύματα και προσθέστε κομματάκια ντομάτας, αγγουριού και όποιο άλλο λαχανικό θέλετε για την σαλάτα σας. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και πολύ χορταστικό.

 

7) 3 φέτες ντομάτας, 1/4 αβοκάντο και 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη πιπεριά, ή να απογειώσετε τελείως το σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες, βάζοντας 1/2 κουταλιά της σούπας cottage cheese.

 

8) 1 φλιτζάνι ενταμάμε (πράσινα φασολάκια σόγιας) ή κανονικά πράσινα φασολάκια: Κάντε μια σαλάτα από πράσινα φασολάκια με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο για να δώσετε λίγη περισσότερη γεύση στο πιάτο σας.

 

9) 10 γαρίδες και 3 κουταλιές κοκτέιλ σως: Το συγκεκριμένο σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες είναι πολύ γευστικό και δεν θα σας κάνει να νιώσετε πως κάνετε δίαιτα.

 

10) 1/2 φλιτζάνι μπαλάκια από πεπόνι κανταλούπε και 1/3 του φλιτζανιού cottage cheese με χαμηλά λιπαρά: Χρησιμοποιήστε το εργαλείο του παγωτού για να βγάλετε μερικές όμορφες μπάλες πεπονιού, ενός φρούτου πλούσιου σε βιταμίνες και νερό που θα συμβάλλει στην καθημερινή σας ενυδάτωση. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο cottage cheese με χαμηλά λιπαρά και προσθέστε στον οργανισμό σας ασβέστιο και πρωτεΐνη.

 

11) 30 γραμμάρια καπνιστό σολομό με 2 φέτες αγγούρι σε μισό μίνι μπέιγκελ: Μπορεί το μέγεθος αυτού του σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες να είναι μικρό, αλλά η γεύση του θυμίζει ένα ολοκληρωμένο gourmet γεύμα. Διαθέτει υδατάνθρακες, ωμέγα 3 και λαχανικά και είναι ιδανικό για να καταναλωθεί ανάμεσα στα βασικά γεύματα σας.

 

12) 1 φλιτζάνι φράουλες και 4 κουταλιές της σούπας σαντιγί χωρίς λιπαρά: Πρόκειται για έναν υπέροχο συνδυασμό που θυμίζει γλυκό και είναι ιδανικός για το δεκατιανό ή το απογευματινό σας.

 

13) 1 μπανάνα: Ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και κάλιο που βοηθάει στην λειτουργία του εγκεφάλου.

 

14) 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με λίγα λιπαρά και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι: ο κλασσικό και πολυαγαπημένο σνακ που λατρεύουν όλες οι ηλικίες.

 

15) 1 ντομάτα σε φέτες με ελαιόλαδο και φέτα: Μια χωριάτικη σαλάτα αποτελούμενη από μια ντομάτα και φέτα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αγγούρι και πιπεριά. Εξάλλου και τα δυο αυτά λαχανικά δεν έχουν σχεδόν καθόλου θερμίδες.

 

webkorinthos.gr