Θ. Μουζάκης: "Εγώ θα σας είχα ήδη κάνει μήνυση" (video)

Στην έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού από πλευράς κράτους στο θέμα των φυσικών καταστροφών, στάθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Θανάσης Μουζάκης. Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού "Με τους Πολίτες Μπροστά", αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα δημότη σε γνωστό Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, το οποίο χαρακτήρισε κατάπτυστο και τόνισε ότι αν είχε γίνει αναφορά στον ίδιο, θα είχε ήδη κάνει μήνυση...

 

Αναφορικά με τις καταστροφές στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, ανέφερε: "Φυσικά και συμφωνώ στην πρόταση για διεξαγωγή Δημοτικού Συμβουλίου. Θα ήθελα να εστιάσω στην έλλειψη κεντρικής βούλησης. Όλοι είδαμε τι έγινε στην Μάνδρα και στο Μάτι. Αν θα πάμε τώρα, θα δούμε ότι έχουν κάνει μόνο πασαλείμματα. Όσες προσπάθειες και να γίνουν σε τοπικό επίπεδο, αν δεν υπάρχει η κεντρική βούληση, δεν θα κάνουμε τίποτα. Θυμάμαι το καλοκαίρι στη φωτιά ότι τα λάστιχα της Πυροσβεστικής ήταν τρύπια. Όταν γίνεται το κακό όλοι βγαίνουν στο γυαλί. Αλλά μόλις πέφτουν οι κουρτίνες, όλοι εξαφανίζονται. Και μένουν οι εθελοντές που πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια".

 

Σχετικά με το θέμα των μεταναστών και το κείμενο του δημότη, σχολίασε: "Ξέρετε, δεν είμαστε κάποιοι λιγότερο ευαίσθητοι από κάποιους άλλους. Και επειδή άκουσα το συντάκτη του κατάπτυστου αυτού κειμένου να λέει ότι δεν ήταν κάτι προσωπικό με κάποιον, έχω να του πω ότι δεν μπορεί να μην είναι προσωπικό όταν αποκαλείς κάποιον αρουραίο. Αν με αποκαλούσατε εμένα έτσι, θα σας είχα κάνει μήνυση. Φτάσαμε σε ένα σημείο να επικροτούμε κάποιους που έχουν μια πληροφορία. Κι εγώ έχω μια πληροφορία ότι αύριο θα γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Θα πάμε να μαζευτούμε σε ένα ξενοδοχείο, θα καλέσω τους πολιτικούς αρχηγούς και όποιος δεν έρθει, είναι στα τέσσερα. Όμως, ο συντάκτης του κειμένου, δεν κάθισε να σκεφτεί ότι αν πάει θεσμικά θα πάρει τις απαντήσεις που θέλει. Ελάτε λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο ή μαζέψτε 25 υπογραφές δημοτών και ελάτε να κάνουμε ένα δημοτικό συμβούλιο. Και επειδή άκουσα πολιτικό αρχηγό να δίνει συγχαρητήρια, θέλω να τη ρωτήσω αν συμφωνεί με τους χαρακτηρισμούς που έκανε ο συντάκτης του κειμένου σε πολιτικούς αρχηγούς".